Rýchly a skvelý recept na pikantné kura, ktoré je možné pripraviť v jednom hrnci. Recept spája vynikajúcu chuť piva, medu a čili omáčky.
INGREDIENCIA
- 6 kuracích stehien, krájaných na hornej a dolnej časti
- 5 lyžíc olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kolieska
- 2 strúčiky cesnaku, rozotrené
- 250 ml piva
- 1 lyžica balzamikového octu
- 2 lyžice medu
- 1 lyžička chilli omáčky
- soľ a čerstvo mleté korenie
- 2 lyžičky hladkej múky
POSTUP
- V kastróliku rozohrejte olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni ju nechajte opražiť do zlatej farby.
- Primiešajte cesnak, krátko orestujte.
- Prilejte polovicu piva, balzamikový ocot, med a chilli omáčku.
- Miešajte, aby zmes zhustla a trochu sa zredukovala.
- Potom odstavte.
- Kuracie mäso zo všetkých strán osoľte, okoreňte a poprášte múkou.
- Zvýšte plameň a do panvice vlejte zvyšný olej a mäso.
- Opečte zo všetkých strán.
- Prilejte pripravenú omáčku a pridajte zvyšné pivo.
- Duste kura do mäkka.
- Užite si to!