Jednoduchý recept na korenené medailónky z kuracieho mäsa, ktoré sa skvele hodia k ryži, cestovinám či do šalátu. Navyše naň nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie.
Čo budete potrebovať
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 lyžica chilli prášku
- 1 lyžica papriky
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky cibuľového prášku
- 1/2 lyžičky rímskej rasce
- 1 lyžica sušeného mletého koriandra
- 1+ lyžica soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 4 kuracie prsia bez kosti a bez kože
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice masla
Postup
- Zmiešajte všetko korenie a soľ v miske.
- Kuracie prsia nakrájajte na medailónky približne 5 x 5 cm a 2 cm hrubé.
- Vložte mäso do nádoby a okoreňte ho 3 lyžicami zmesi korenia.
- Zmesou potrite všetko mäso.
- Nechajte marinovať niekoľko hodín až cez noc v chladničke.
- Dajte 1 lyžicu masla a olivového oleja do veľkej panvice na stredne vysokom plameni.
- Po rozpustení masla pridajte na panvicu mäso, pracujte so 4 až 5 kusmi naraz.
- Medailóniky opekajte asi 4 minúty z každej strany, kým nebudú obe strany opečené a mäso prepečené.
- Dávajte pozor, aby ste panvicu nepreplnili.
- Podľa potreby pridajte zvyšný olej a/alebo maslo na ďalšiu várku medailónov.
- Medailónky vyberte na tanier a ozdobte čerstvými bylinkami.
- Podávajte s cestovinami, ryžou, alebo vychladené a nakrájané do šalátu.
Pozrite sa aj na naše inšpiratívne recepty na medailóniky z morky v 5 rôznych variantoch. Vždy chutne a zdravo!