Luxusný pokrm z chrumkavého vyprážaného kuracieho mäsa pre milovníkov ázijskej kuchyne! Táto domáca verzia vám prinesie určite úsmev na tvári.
INGREDIENCIA
- 3/4 kg kuracieho nakrájaného na kusy veľkosti sústa
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 2 vajcia
- olej na vyprážanie
- jarná cibuľka na ozdobu
Na marinádu:
- 1 hrnček kuracieho vývaru
- 1/2 hrnčeka čerstvej pomarančovej šťavy
- kôra z jedného pomaranča
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/3 hrnčeka ryžového octu
- 1/4 hrnčeka sójovej omáčky
- 4 strúčiky cesnaku, prelisovať
- 1 lyžička mletého zázvoru
- 2 lyžice kukuričného škrobu rozpustiť s 2 lyžicami vody
POSTUP:
- Zmiešame ingrediencie na marinádu a do polovice si naložíme mäso min. na 30 min.
- Druhú polovicu si dáme do hrnca pomaly variť, aby nám zhustla.
- Udržujeme ju teplú.
- Kuracie mäso vyberieme z marinády, ktorú už nebudeme potrebovať, vyžmýkame.
- Rozšľaháme si vajíčko, mäso v ňom obalíme a poriadne vyvaľkáme v škrobe.
- Rozpálime poriadne olej a opečieme dozlatista.
- Necháme odkvapkať na obrúsku.
- Kurča hodíme do ešte teplej omáčky a hneď podávame.
- Ozdobíme nakrájanou cibuľkou.