Pikantné kuracie na pomarančoch

Pikantné kuracie na pomarančoch

Luxusný pokrm z chrumkavého vyprážaného kuracieho mäsa pre milovníkov ázijskej kuchyne! Táto domáca verzia vám prinesie určite úsmev na tvári.

INGREDIENCIA

  • 3/4 kg kuracieho nakrájaného na kusy veľkosti sústa
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 2 vajcia
  • olej na vyprážanie
  • jarná cibuľka na ozdobu

Na marinádu:

  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • 1/2 hrnčeka čerstvej pomarančovej šťavy
  • kôra z jedného pomaranča
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/3 hrnčeka ryžového octu
  • 1/4 hrnčeka sójovej omáčky
  • 4 strúčiky cesnaku, prelisovať
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu rozpustiť s 2 lyžicami vody

POSTUP:

  1. Zmiešame ingrediencie na marinádu a do polovice si naložíme mäso min. na 30 min.
  2. Druhú polovicu si dáme do hrnca pomaly variť, aby nám zhustla.
  3. Udržujeme ju teplú.
  4. Kuracie mäso vyberieme z marinády, ktorú už nebudeme potrebovať, vyžmýkame.
  5. Rozšľaháme si vajíčko, mäso v ňom obalíme a poriadne vyvaľkáme v škrobe.
  6. Rozpálime poriadne olej a opečieme dozlatista.
  7. Necháme odkvapkať na obrúsku.
  8. Kurča hodíme do ešte teplej omáčky a hneď podávame.
  9. Ozdobíme nakrájanou cibuľkou.
Kuracie kúsky s omáčkou a ryžou servírované na tanieri.
www.modernhoney.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.