Tieto jednoduché morčacie placky sú perfektným proteínovým doplnkom vášho obeda či večere. Navyše sa pripravujú z jednoduchých ingrediencií, ktoré pravdepodobne doma už máte!
Čo budete potrebovať
- 450 g mletého morčacieho mäsa
- 1 lyžica nasekanej jarnej cibuľky
- 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
- 2 lyžice čerstvého cesnaku, lisovaného
- 1 lyžička čerstvého strúhaného zázvoru
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie na fašírky v stredne veľkej miske a jemne premiešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
- Neprepracovávajte, získate tak lepšiu textúru.
- Zahrejte 1 lyžicu oleja a 1 lyžičku masla na panvici na stredne vysokom plameni a rozdeľte morčaciu zmes na štyri rovnaké časti.
- Jemne sploštite, aby ste vytvorili placky, a potom ich smažte na panvici 5–8 minút z každej strany alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 71 °C.
- Uistite sa, že morčacie placky dobre opečiete, aby boli zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké.
- Vyberte zo sporáka a podávajte!
Možno sa vám budú naše recenzie oceľových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?