Pikantné morčacie fašírky

Pikantné morčacie fašírky

Tieto jednoduché morčacie placky sú perfektným proteínovým doplnkom vášho obeda či večere. Navyše sa pripravujú z jednoduchých ingrediencií, ktoré pravdepodobne doma už máte!

Čo budete potrebovať

  • 450 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 lyžica nasekanej jarnej cibuľky
  • 1 lyžička nasekanej petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 2 lyžice čerstvého cesnaku, lisovaného
  • 1 lyžička čerstvého strúhaného zázvoru

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na fašírky v stredne veľkej miske a jemne premiešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  • Neprepracovávajte, získate tak lepšiu textúru.
  • Zahrejte 1 lyžicu oleja a 1 lyžičku masla na panvici na stredne vysokom plameni a rozdeľte morčaciu zmes na štyri rovnaké časti.
  • Jemne sploštite, aby ste vytvorili placky, a potom ich smažte na panvici 5–8 minút z každej strany alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 71 °C.
  • Uistite sa, že morčacie placky dobre opečiete, aby boli zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké.
  • Vyberte zo sporáka a podávajte!
Karbonátky z morčacieho mäsa.
www.eatwell101.com

Možno sa vám budú naše recenzie oceľových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.