Pikantné pečené kuracie stehná

Pikantné pečené kuracie stehná

Pikantná a zároveň sladká marináda na kuracom mäse dodá šmrnc vášmu jedlu a chuťovým bunkám. Nechajte sa prekvapiť!

Ingrediencie

  • 1-2 čajové lyžičky chilli korenia
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 2 čajové lyžičky sušeného cesnakového korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • štipka čerstvého mletého čierneho korenia
  • 1/3 šálky tekutého medu
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 6 – 8 kuracích stehien
  • jarná cibuľka, na ozdobu

Postup

  • Rúru predhrejte na 180 °C.
  • Vo veľkej panvici na vysokom ohni rozohrejte olej.
  • Do panvice s olejom pridajte všetky prísady korenia a riadne zmiešajte, kým sa dôkladne nespoja.
  • Kuracie kúsky vložte do panvice a poriadne obaľte v korení s olejom.
  • Nechajte opekať, kým kuracie stehná nezhnednú zo všetkých strán.
  • Zatiaľ si vo vedľajšej miske zmiešajte med a jablkový ocot, vznikne medová omáčka.
  • Panvicu snímte z platničky a pokiaľ nemáte panvicu vhodnú na pečenie v rúre, preložte celý obsah panvice do pekáča. Ak áno, nechajte všetko v panvici.
  • Kuracie stehná prelejte medovou omáčkou a poriadne premiešajte.
  • Kurča podlejte trochou vody a vložte zaklopené do rúry.
  • Pečte po dobu 25 až 30 minút, alebo pokiaľ nie je kura upečené.
  • Potom vyberte z rúry a nechajte pár minút odstáť.
  • Podávajte posypané kúsky jarnej cibuľky.
Pikantná sladká marináda na kuracích kúskoch s jarnou cibuľkou navrch.
zdroj: diethood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.