Pikantné predjedlo zo surového tuniaka

Pikantné predjedlo zo surového tuniaka

Toto je úžasne jednoduché, ľahké jedlo, ktoré vám zanechá na tvári široký úsmev od spokojnosti.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice kapary
  2. 4 lyžice ružového vína
  3. Chilli paprička
  4. 200 g tuniaka
  5. Citrón
  6. ½ zväzku čerstvej bazalky
  7. ½ zväzku čerstvého kôpru
  8. Strúčik cesnaku
  9. Olivový olej
  10. Rukola

Postup

  1. Kapary dáme do menšej misky a zalejeme ho ružovým vínok
  2. Takto ho necháme asi 10 minút namáčať
  3. Medzitým si tuniaka nakrájame na tenké plátky
  4. Položíme ho na tanier a pokvapkáme citrónovou šťavou
  5. Lístky bazalky a kôpor nadrobno nasekáme
  6. Olúpeme cesnak a tiež ho nadrobno nakrájame
  7. Scedíme si namočené kapary a nasekáme ho nadrobno
  8. Potom zmiešame všetky nasekané ingrediencie s dvoma lyžicami olivového oleja
  9. Pridáme nasekanú chilli papričku
  10. Všetko spolu dobre premiešame, aby sa ingrediencie prepojili
  11. Nakrájaného tuniaka rozložíme na tanier, pokvapkáme ho olivovým olejom a prelejeme ho bylinkovou omáčkou z kapary a chilli
  12. Potom pridáme rukolu a tanier doplníme o kolieska citróna na prípadné dochutenie
Lahodný tuniak marinovaný v zmesi korenia a servírovaný s bylinkovým olejom.
Zdroj: jamieoliver.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.