Toto je úžasne jednoduché, ľahké jedlo, ktoré vám zanechá na tvári široký úsmev od spokojnosti.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice kapary
- 4 lyžice ružového vína
- Chilli paprička
- 200 g tuniaka
- Citrón
- ½ zväzku čerstvej bazalky
- ½ zväzku čerstvého kôpru
- Strúčik cesnaku
- Olivový olej
- Rukola
Postup
- Kapary dáme do menšej misky a zalejeme ho ružovým vínok
- Takto ho necháme asi 10 minút namáčať
- Medzitým si tuniaka nakrájame na tenké plátky
- Položíme ho na tanier a pokvapkáme citrónovou šťavou
- Lístky bazalky a kôpor nadrobno nasekáme
- Olúpeme cesnak a tiež ho nadrobno nakrájame
- Scedíme si namočené kapary a nasekáme ho nadrobno
- Potom zmiešame všetky nasekané ingrediencie s dvoma lyžicami olivového oleja
- Pridáme nasekanú chilli papričku
- Všetko spolu dobre premiešame, aby sa ingrediencie prepojili
- Nakrájaného tuniaka rozložíme na tanier, pokvapkáme ho olivovým olejom a prelejeme ho bylinkovou omáčkou z kapary a chilli
- Potom pridáme rukolu a tanier doplníme o kolieska citróna na prípadné dochutenie