Pre vás, ktorí sa vyžívajú v pikantných jedlách, je tu recept na kuracie rezančeky s pikantným nádychom. Recept je hotový do 1 hodiny.
Ingrediencie
- 400g kuracích pŕs
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 1 paprika, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica pálivej papriky
- 1 lyžička chilli pasty
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 200g roztlačených paradajok
- 2 plátky slaniny
- 3 hrnčeky kuracieho vývaru
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 1 lyžička trstinového cukru
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- Rastlinný olej
- 2 bobkové listy
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- Soľ a korenie
- Jarná cibuľka, nakrájaná najemno
Postup
- Kuracie mäso očistite a nakrájajte na rezančeky. Posypte pálivou paprikou, vložte do misky a pridajte múku. Rovnomerne mäso obaľte.
- Na panvici zohrejte olej, potom osmažte kurča po dobu 5-6 minút. Potom mäso preneste na tanier a múku, v ktorej ste mäso obaľovali, ponechajte bokom.
- Na panvicu pridajte ďalší olej, osmažte cibuľu, pridajte korenie, cesnak a zvyšok múky. Restujte za častého miešania asi 5 minút.
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Vmiešajte paradajkový pretlak a pridajte drvené paradajky, kuracie vývar, slaninu, worcesterskú omáčku, chilli pastu, trstinový cukor, bobkový list a tymián.
- Vráťte späť kuracie mäso späť do na panvicu. Priveďte do varu, prikryte pokrievkou a vložte do rúry na 30 minút. Potom panvicu odkryte a pečte ďalších 15 minút.
- Nakoniec dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Vyberte bobkový list a podávajte s ryžou a posypané jarnou cibuľkou.