Pikantné rizoto s chorizom

Pikantné rizoto s chorizom

Tento pokrm je najmä pre tých, ktorí sa vyžívajú v pikantnejších a korenenejších chutiach. Špeciálnou prísadou je tu pikantná saláma chorizo. Vďaka tomu, že už je v recepte obsiahnuté väčšie množstvo salámy, môžete vynechať kuracie mäso.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 kuracie prsia, nakrájané na malé kocky
  • 200g salámy chorizo, nakrájaný na plátky
  • 1 lyžička chilli (podľa preferencií)
  • 250g ryže Arborio
  • 1 pohár suchého bieleho vína
  • 1-1,5 litra kuracieho vývaru (alebo použite bujón s vodou)
  • 1 hrnček mrazenej zeleniny (napr. hrášku, kukurice, mrkvy a pod.)
  • 1 lyžica syra mascarpone
  • 100g strúhaného parmezánu

Postup

  • Vo veľkej panvici zohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak. Miešajte do zlatista a potom pridajte nakrájané kura a chorizo.
  • Restujte, kým kurča nezbelie zo všetkých strán a vmiešajte chilli.
  • Pridajte ryžu, všetko premiešajte a niekoľko minút ryžu restujte, aby sa úplne obalila olejom.
  • Prilejte víno, vývar a za stáleho miešania varte cca 20 minút.
  • Potom prisypte hrášok a pokračujte vo varení ďalších 5 minút. V prípade potreby prilejte viac vývaru. Strážte, aby ryža nebola suchá, ale krémová.
  • Vypnite sporák, vmiešajte mascarpone s parmezánom a dobre premiešajte.
  • Podávajte posypané parmezánom.
Misa s pikantným risottom posypaným bylinkami.
Zdroj: goodhousekeeping.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.