Tento pokrm je najmä pre tých, ktorí sa vyžívajú v pikantnejších a korenenejších chutiach. Špeciálnou prísadou je tu pikantná saláma chorizo. Vďaka tomu, že už je v recepte obsiahnuté väčšie množstvo salámy, môžete vynechať kuracie mäso.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 kuracie prsia, nakrájané na malé kocky
- 200g salámy chorizo, nakrájaný na plátky
- 1 lyžička chilli (podľa preferencií)
- 250g ryže Arborio
- 1 pohár suchého bieleho vína
- 1-1,5 litra kuracieho vývaru (alebo použite bujón s vodou)
- 1 hrnček mrazenej zeleniny (napr. hrášku, kukurice, mrkvy a pod.)
- 1 lyžica syra mascarpone
- 100g strúhaného parmezánu
Postup
- Vo veľkej panvici zohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak. Miešajte do zlatista a potom pridajte nakrájané kura a chorizo.
- Restujte, kým kurča nezbelie zo všetkých strán a vmiešajte chilli.
- Pridajte ryžu, všetko premiešajte a niekoľko minút ryžu restujte, aby sa úplne obalila olejom.
- Prilejte víno, vývar a za stáleho miešania varte cca 20 minút.
- Potom prisypte hrášok a pokračujte vo varení ďalších 5 minút. V prípade potreby prilejte viac vývaru. Strážte, aby ryža nebola suchá, ale krémová.
- Vypnite sporák, vmiešajte mascarpone s parmezánom a dobre premiešajte.
- Podávajte posypané parmezánom.