Pikantné vyprážané kuracie plátky v trojobale

Pikantné vyprážané kuracie plátky v trojobale

Tajomstvo tohto pokrmu spočíva v jeho ľahko pikantnej chuti. Tú docielite pomocou dijonskej horčice, ktorá sa pridá pri obaľovaní do rozšľahaného vajca.

Ingrediencie:

  • 800 g kuracích pŕs
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 šálky strúhanky
  • 3-4 vajcia
  • 1 čajová lyžička dijonskej horčice
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie
  • citrón na ozdobu

Postup:

  1. Kuracie prsia naklepte cez igelitové vrecko.
  2. Následne naklepané mäso z oboch strán posoľte a okoreníme.
  3. Pripravte si tri misky, v ktorých mäso postupne obalíte.
  4. Najprv v múke, následne v rozšľahanom vajíčku, ku ktorému ste pridali dijonskú horčicu, soľ a korenie, posledným krokom je obalenie v strúhanke.
  5. Na panvici rozohrejte asi štvrť šálky rastlinného oleja.
  6. Následne rezne smažte dozlatista, približne 2-3 minúty každú stranu.

Vyprážaný rezeň z kuracieho mäsa podávajte so zemiakovou kašou, dijonskou horčicou, plátkami citróna a nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Pikantné obaľované kuracie mäso
zdroj: jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.