Nakladané pálivé papričky sú lahodným a jednoduchým spôsobom, ako uchovať ich výbornú chuť. Naloženú dobrotu uchovávajte v pohári v chladničke a podávajte so sendvičmi, trhaným mäsom alebo nachos.
Čo budeme potrebovať
- 500 g baraných rohov (nakrájaných na plátky)
- 50 ml bieleho octu
- 50 ml vody
- 25 g cukru
- Lyžička horčičného semienka
- Lyžička semienok koriandra
- 2 bobkové listy
- Lyžička chilli
- Cesnak (prelisovaný)
Postup
- Poháre na zaváranie dôkladne umyjeme teplou vodou a saponátom
- Opláchneme a dáme si ich k ruke
- Baranie rohy umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky
- Nakrájané papričky naukladáme do pohárov
- Do hrnca nalejeme vodu, ktorú privedieme do varu
- Akonáhle sa voda začne variť, pridáme ocot, cukor, soľ a zvyšné korenie
- Horúcou tekutinou zalejeme papričky v pohároch
- Utrieme hrdlo pohárov a uzavrieme viečkom
- Veko poriadne utiahneme
- Poháre vyskladáme na utierku a necháme ich úplne vychladnúť na izbovú teplotu
- Naložené baranie rohy v pohári uložíme do chladničky alebo na iné chladné miesto a spotrebujeme ich v rozmedzí 4 mesiacov
Tento recept na zavarené baranie rohy je najlepšie pre konzumáciu do 6 mesiacov .