Pálivé zemiakové placky s kapustou sú chrumkavé zvonku a plné krehkých zemiakov a kapusty vo vnútri. Sú fantastické ako jedlo na brunch, obed alebo večeru – ako príloha alebo vegetariánsky hlavný chod. Vegetariáni aj vegáni ho môžu prikusovať k najlepším receptom s baklažánom na 8 rôznych spôsobov .
Čo budeme potrebovať
- 500 g zemiakov
- ½ veľké žlté cibule
- 1 kg kapusta (nakrájaná na veľké kúsky)
- 200 g strúhanky
- 3 vajcia
- 2 lyžice chilli pasty
- 1 lyžička mletého cesnaku
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Zemiaky, cibuľu a kapustu nastrúhame.
- Zemiaky olúpte a nakrájajte na kúsky, ktoré sa ľahko zmestia do vášho kuchynského robota.
- Zemiaky a cibuľu nakrájame v kuchynskom robote.
- Nakrájajte kapustu.
- Nakrájané zemiaky a cibuľu pevne vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
- Nechajte ich pár minút odležať a potom ich znova vytlačte.
- Potom aj z kapusty vytlačte prebytočnú tekutinu.
- Zemiakovú zmes zmiešajte s kapustou, strúhankou, vajcami, chilli pastou a cesnakom.
- Bohato dochutíme soľou a korením.
- Pomocou odmerky vytvarujte približne 16 rovnako veľkých placiek na plech vyložený papierom na pečenie a umiestnite ich do predhriatej rúry.
- Medzi nimi by malo byť aspoň niekoľko centimetrov.
- Pečte, kým nie sú zlatisto hnedé, asi 40 minút.
Aj keď je varenie radosť a zábava, nepríjemné výpary už toľko nie. Kapusta má svoju špecifickú vôňu a nie vždy je príjemná keď je takto prevoňaný celý byt. Preto je potrebné mať v kuchyni kvalitný odsávač pár , ktorý tento problém vyrieši. Aký digestor si vybrať zistíte u nás na webe.