So svojou ľahko pikantnou chuťou prevonia tento skvost celý gril! Dajte si k nemu pohár dobrého piva, je to perfektná kombinácia!
Ingrediencie
- 40 g cesnaku, nasekaného na hrubo
- 1 lyžica sladkej papriky
- 2 lyžice údené papriky
- 100 g sušeného oregana
- 2 lyžice mletej rasce
- 2 lyžice korenia Merkén
- 150 ml bieleho vínneho octu
- 2 lyžice soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 2 kg vykosteného bravčového boku
Postup
- Utrite cesnak so soľou.
- Pridajte ostatné korenie, premiešajte a zalejte vínnym octom.
- Ostrým nožom starostlivo odstráňte kožu a prebytočný tuk z bravčového brucha.
- Druhú stranu bravčového boku môžete narezať do mriežky, aby marináda lepšie prešla kusom mäsa.
- Marinádou potrite celý kus mäsa.
- Nechajte odpočívať minimálne 1 deň v chladničke.
- Zahrejte gril na stredne nízku teplotu a pomaly grilujte.
- Pravidelne otáčajte a grilujte asi 2 hodiny.
Na každého to asi niekto prišlo. Nezvládnuteľná a neukojiteľná chuť na bravčové či hovädzie rebierka! A už ste vyskúšali tie jahňacie alebo z diviaka? Vyskúšajte naše chutné recepty na pečené rebrá v 5 rôznych variantoch.