Pikantný bravčový bôčik z grilu

Pikantný bravčový bôčik z grilu

So svojou ľahko pikantnou chuťou prevonia tento skvost celý gril! Dajte si k nemu pohár dobrého piva, je to perfektná kombinácia!

Ingrediencie

  • 40 g cesnaku, nasekaného na hrubo
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 2 lyžice údené papriky
  • 100 g sušeného oregana
  • 2 lyžice mletej rasce
  • 2 lyžice korenia Merkén
  • 150 ml bieleho vínneho octu
  • 2 lyžice soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 2 kg vykosteného bravčového boku

Postup

  1. Utrite cesnak so soľou.
  2. Pridajte ostatné korenie, premiešajte a zalejte vínnym octom.
  3. Ostrým nožom starostlivo odstráňte kožu a prebytočný tuk z bravčového brucha.
  4. Druhú stranu bravčového boku môžete narezať do mriežky, aby marináda lepšie prešla kusom mäsa.
  5. Marinádou potrite celý kus mäsa.
  6. Nechajte odpočívať minimálne 1 deň v chladničke.
  7. Zahrejte gril na stredne nízku teplotu a pomaly grilujte.
  8. Pravidelne otáčajte a grilujte asi 2 hodiny.
Korenený bôčik z bravy pripravovaný na grile.
www.sbs.com.au

Na každého to asi niekto prišlo. Nezvládnuteľná a neukojiteľná chuť na bravčové či hovädzie rebierka! A už ste vyskúšali tie jahňacie alebo z diviaka? Vyskúšajte naše chutné recepty na pečené rebrá v 5 rôznych variantoch.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.