Pikantný guláš s burtami

Pikantný guláš s burtami

Trochu štipľavej chuti nikdy neuškodí av prípade burtguláša už vôbec nie. Do tohto receptu môžete navyše použiť klasické špekáčiky alebo napríklad aj klobásky, ktoré máte radi. A malý tip – s vychladeným pivom vám bude chutiť ešte viac.

Ingrediencie:

  • 450 g špekáčikov (môžu byť aj klobásky)
  • 450 g zemiakov
  • 400 g paradajok
  • 2-4 chilli papričky (podľa chuti)
  • 2 cibuľa
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lyžica pikantnej mletej papriky
  • 1 lyžica majoránky
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu.
  • Pridajte na kolieska či na kocky nakrájané špekáčiky alebo klobásky (menšie klobásky môžete ponechať vcelku) a na kolieska nakrájané chilli papričky. Osmažte dozlatista.
  • Zasypte pikantnou paprikou, vmiešajte múku a po dôkladnom premiešaní prilejte vývar.
  • Pridajte nadrobno nakrájané olúpané paradajky a pretlak. Akonáhle sa začne vývar variť, pridajte nakrájané a olúpané zemiaky.
  • Varte, kým zemiaky nezmäknú. Potom dochuťte majoránom, soľou a korením.
Pikantný guláš s párkom a zemiakmi
folivers.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.