Trochu štipľavej chuti nikdy neuškodí av prípade burtguláša už vôbec nie. Do tohto receptu môžete navyše použiť klasické špekáčiky alebo napríklad aj klobásky, ktoré máte radi. A malý tip – s vychladeným pivom vám bude chutiť ešte viac.
Ingrediencie:
- 450 g špekáčikov (môžu byť aj klobásky)
- 450 g zemiakov
- 400 g paradajok
- 2-4 chilli papričky (podľa chuti)
- 2 cibuľa
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lyžica pikantnej mletej papriky
- 1 lyžica majoránky
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- soľ
- korenie
Postup:
- Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte na kolieska či na kocky nakrájané špekáčiky alebo klobásky (menšie klobásky môžete ponechať vcelku) a na kolieska nakrájané chilli papričky. Osmažte dozlatista.
- Zasypte pikantnou paprikou, vmiešajte múku a po dôkladnom premiešaní prilejte vývar.
- Pridajte nadrobno nakrájané olúpané paradajky a pretlak. Akonáhle sa začne vývar variť, pridajte nakrájané a olúpané zemiaky.
- Varte, kým zemiaky nezmäknú. Potom dochuťte majoránom, soľou a korením.