Tento recept je neuveriteľne chutný, príjemne pikantný a pritom taaak zdravý! Servírujte na chlebe, s ľubovoľnými suchármi či so surovou zeleninou.
Ingrediencie
- 700 g mrkvy
- 1 šálka vody
- 4 lyžice extra panenského olivového oleja
- 3 lyžice červeného vínneho octu
- 2 lisované strúčiky cesnaku
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky rasce
- 1 čajová lyžička papriky
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia
- 1/4 čajovej lyžičky sušeného zázvoru
Postup
- Mrkva olúpte a nakrájajte na viac ako centimetrové kúsky.
- Priveďte 1 šálku vody do varu v stredne veľkom hrnci.
- Vložte kúsky mrkvy, prikryte pokrievkou, znížte teplotu na nízky plameň a nechajte ľahko variť po dobu 10-15 minút, kým mrkva nebude mäkká.
- Sceďte a vložte mrkvu do kuchynského robota alebo mixéra.
- Pridajte olivový olej, ocot, cesnak, rascu, papriku, soľ, kajenské korenie a zázvor.
- Rozmixujte do hladka.
- Podávajte studené ako nátierku na chlieb alebo dip.
- Ozdobte nasekaným koriandrom alebo syrom feta (voliteľne).