Pikantný nakladaný cesnak s čili

Pikantný nakladaný cesnak s čili

Doma vyrobené konzervované potraviny sú vždy lepšie, než tie kupované, o tom niet pochýb. Pokiaľ si takto chcete pripraviť aj túto obľúbenú aromatickú zeleninu, potom je tento recept práve pre vás. No a čo potom, keď je to v luxusnej pikantnej verzii, ktorá nakopne vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 3 – 5 palíc čerstvého cesnaku
  • 60 g čerstvého kôpru
  • 120 ml bieleho octu (môže byť aj jablčný)
  • 120 ml vody (najlepšie filtrované)
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 lyžica semien koriandra
  • 1 lyžica medu (ak nemáme, nahradíme javorovým sirupom alebo trstinovým cukrom)

Postup:

  • Pripravíme si hrniec, dáme doň vodu, ocot a soľ.
  • Na strednom ohni zahrejeme a za stáleho miešania varíme, kým sa soľ úplne nerozpustí.
  • Odstavíme, pridáme koriander, nakrájaný kôpor, med a dôkladne premiešame.
  • Poháre dôkladne vymyjeme, aby boli dokonale čisté, a naukladáme do nich olúpané strúčiky cesnaku.
  • Zalejeme pripraveným nálevom, až bude cesnak úplne ponorený, ale necháme zhruba pol centimetrovú rezervu od hrdla fľaše.
  • Dôkladne zaviečkujeme a niekoľkokrát pretrepeme.
  • Uložíme do chladničky a necháme minimálne 14 dní odležať. Čím dlhšie si počkáme, tým lepšia bude mať cesnaku chuť.

Tip: Ak chceme ďaleko pikantnejšiu verziu, potom pridáme 2 lyžice štipľavej omáčky Srirachy, 1/2 lyžice sušeného chilli a 1/2 lyžice sušeného tymiánu.

Chilli cesnak s kôprom a omáčkou srirachi.
Zdroj: https://www.alphafoodie.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.