Pálivé ešte pálivejším. Presne tak by sme mohli popísať tento recept, ktorý je priamo pohladením pre chuťové bunky fajnšmekrom, ktorí si holdujú v pikantných pokrmoch.
Čo budeme potrebovať
- 150 g majonézy
- 50 g zeleru (nadrobno nakrájaného)
- 60 g jarnej cibuľky
- Hrsť čerstvé pažítky
- Lyžica medu
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžičky chilli
- 4 feferónky
- ½ lyžičky cukru
- ½ lyžičky worcesterskej omáčky
- Štipka soli
- 350 g mäkkej šunkovej salámy
- 30 g nasekaných pekanových orechov a mandlí
Postup
- Zeler si nakrájame na malé kocky
- Pridáme k nemu nakrájanú jarnú cibuľku, feferónky nakrájané na plátky a prelisovaný cesnak
- Pridáme nasekanú pažítku a majonézu
- Všetko spolu poriadne premiešame, aby sa ingrediencie prepojili
- Vmiešame šunku a zvyšné korenie okrem orechov
- Šalát ochutnáme a podľa vlastných preferencií dochutíme soľou, korením, možno aj octom, či vám tam chýba
- Šalát preložíme do servírovacej misky a dáme ho schladiť a rozležať do chladničky
- Pred podávaním vmiešame pekanové orechy s mandľami