Pikantný šalát rumcajs s chilli

Pikantný šalát rumcajs s chilli

Pálivé ešte pálivejším. Presne tak by sme mohli popísať tento recept, ktorý je priamo pohladením pre chuťové bunky fajnšmekrom, ktorí si holdujú v pikantných pokrmoch.

Čo budeme potrebovať

  1. 150 g majonézy
  2. 50 g zeleru (nadrobno nakrájaného)
  3. 60 g jarnej cibuľky
  4. Hrsť čerstvé pažítky
  5. Lyžica medu
  6. 5 strúčikov cesnaku
  7. 2 lyžičky chilli
  8. 4 feferónky
  9. ½ lyžičky cukru
  10. ½ lyžičky worcesterskej omáčky
  11. Štipka soli
  12. 350 g mäkkej šunkovej salámy
  13. 30 g nasekaných pekanových orechov a mandlí

Postup

  1. Zeler si nakrájame na malé kocky
  2. Pridáme k nemu nakrájanú jarnú cibuľku, feferónky nakrájané na plátky a prelisovaný cesnak
  3. Pridáme nasekanú pažítku a majonézu
  4. Všetko spolu poriadne premiešame, aby sa ingrediencie prepojili
  5. Vmiešame šunku a zvyšné korenie okrem orechov
  6. Šalát ochutnáme a podľa vlastných preferencií dochutíme soľou, korením, možno aj octom, či vám tam chýba
  7. Šalát preložíme do servírovacej misky a dáme ho schladiť a rozležať do chladničky
  8. Pred podávaním vmiešame pekanové orechy s mandľami
Extra pálivý salár s chilli, cesnakom a feferónkami.
Zdroj: Recepty bez brepty

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.