Tieto pikantné huby shiitake s cesnakom, chilli a rezancami z mungo fazule sú skvelým rýchlym letným pokrmom, ktorý zvládnete uvariť bez dlhého času stráveného pri sporáku. Ľahko sa pripravuje a potrebujete naň iba 10 ingrediencií!
Čo budete potrebovať
- 16 stredných húb shiitake
- 1 a 1/2 lyžice lisovaného cesnaku
- 2 červené thajské chilli papričky, nakrájané
- 50 g vlasových rezancov z mungo fazule
- 3 lyžice rastlinného oleja
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 a 1/2 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 3 lyžice horúcej vody
- 3/4 lyžičky cukru
- 1 lyžica čerstvého koriandra, nakrájaného
Postup
- Priveďte do varu vodu v strednom hrnci.
- Odstráňte stonky z húb shiitake a huby opláchnite, aby ste odstránili nečistoty.
- Pridajte nasekaný cesnak a nasekané čili do malej žiaruvzdornej misky.
- Dajte bokom.
- Keď sa voda varí, pridajte do nej rezance z mungo fazule.
- Uvidíte, ako okamžite zmäknú, keď sa dotknú horúcej tekutiny.
- Rezance vyberte sitkom alebo naberačkou na cestoviny, sceďte a dajte bokom.
- Pridajte huby do vriacej vody a blanšírujte do mäkka, asi 2 minúty.
- Sceďte, a keď sú dostatočne vychladnuté, aby ste ich mohli uchopiť, nožom do nich urobte hlboké ryhy v krížovom vzore.
- Huby potrite ustricovú omáčko.
- Vezmite malé množstvo sklenených rezancov a vytvorte z nich hniezdo okolo ukazováka a prostredníka.
- Umiestnite hniezdo na vrchol každej huby.
- V malom hrnci rozohrejte olej, kým sa nebude trblietať.
- Cesnak a chilli papričky zalejte asi 1 lyžicou horúceho oleja a zvyšok oleja dajte späť na sporák, aby zostal teplý.
- Do zmesi cesnaku a chilli pridajte svetlú sójovú omáčku, horúcu vodu a cukor.
- Miešajte, kým sa všetko nespojí, a lyžičkou naložte zmes na každé hniezdo rezancov.
- Zvyšnú omáčkou rovnomerne pokvapkajte aj huby.
- Znovu zahrejte olej, kým sa nebude trblietať, a opatrne nalejte malé množstvo na každú špongiu.
- Cesnak na rezancoch by mal pri kontakte prskať.
- Posypte koriandrom a podávajte.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie indukčných varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?