Vyskúšajte tento lahodný recept na turecký pilaf z bulguru. Jedná sa o výdatné a ľahké jedlo s úžasnou chuťou, ktoré je možné podávať ako prílohu alebo samostatný hlavný chod.
Čo budete potrebovať
- 300 g pšeničného bulguru
- 2 stredné paradajky, nakrájané
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná
- 1 červená paprika, nakrájaná
- 500 ml horúceho zeleninového vývaru alebo vody
- 2 lyžičky paradajkového pretlaku
- 1 lyžica semienok rasce, opražených
- 3 lyžice mandlí, nakrájaných na plátky
- 1 lyžica koriandra alebo petržlenu, nasekané
- ⅓ lyžičky chilli
- 1 lyžica kokosového alebo olivového oleja
- štipka soli a korenia podľa chuti
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na strednom plameni.
- Pridajte cibuľu a papriku a opekajte 3 minúty, kým cibuľa nezačne mäknúť.
- Pridajte paradajky a opekajte ďalšie 3 minúty.
- Vmiešajte paradajkový pretlak a pridajte pšeničný bulgur.
- Premiešajte.
- Pridajte zeleninový vývar, chilli, opraženú rascu, soľ a korenie.
- Zvýšte teplotu na vysokú a priveďte do varu, potom ju stiahnite späť na stredne nízku.
- Bulgur varte 10 až 15 minút.
- Pridajte mandle a premiešajte.
- Odstráňte z platne, prikryte pokrievkou a pred podávaním nechajte 5 až 10 minút odležať.
- Podávajte s nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.
Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty z bulguru , ktoré sú rýchle, jednoduché a výživné. Čo viac si priať!