Pilaf z divokej ryže s ružičkovým kelom a pekanovými orechmi

Pilaf z divokej ryže s ružičkovým kelom a pekanovými orechmi

Divoká ryža v kombinácii s ružičkovým kelom, jablkom, opečenými pekanovými orechmi a sušenými brusnicami úplne ohromí vaše chuťové bunky. Môžete ju použiť ako sviatočnú prílohu, ale aj jednoduchú večeru počas pracovného týždňa. Servírujte ju spolu s bielkovinou podľa vašej voľby. Skvele sa hodí napríklad k pečenému kurčaťu.

Čo budete potrebovať

  • 1 a ¼ šálky divokej (indiánskej) ryže
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • ¾ lyžičky soli
  • ½ šálky pekanových orechov, nahrubo nasekaných
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 šálka jemne nakrájanej cibule
  • ¾ šálky jemne nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 1 malé jablko nakrájané najemno (nie je potrebné lúpať)
  • 1 a ½ lyžičky korenia na hydinu
  • 230 – 280 g ružičkového kelu, nakrájané na tenké plátky
  • ⅓ šálky sušených brusníc
  • lístky čerstvého tymiánu (voliteľne na ozdobu)

Postup

  • Zmiešajte ryžu, vývar (alebo vodu) a ¼ lyžičky soli v strednom hrnci.
  • Zmes priveďte do varu, prikryte pokrievkou, znížte teplotu na minimum a varte 50 až 60 minút, alebo kým ryža nezmäkne.
  • Odstráňte pokrievku, zamiešajte a pokrievku vráťte na 10 minút, kým ryža dôjde (horák už nechajte vypnutý).
  • Medzitým dajte pekanové orechy do veľkej suchej panvice na stredný plameň.
  • Opekajte, kým sa orechy nerozvonia.
  • Pozorne sledujte, aby sa nepripálili.
  • Preložte opečené orechy do misky.
  • Vráťte panvicu na strednú teplotu a pridajte olivový olej a maslo.
  • Akonáhle sa maslo rozpustí, pridajte cibuľu, stopkový zeler a jablko.
  • Varte do zmäknutia, asi 8 minút.
  • Vmiešajte korenie na hydinu a zvyšné ½ lyžičky soli.
  • Pridajte ružičkový kel a premiešajte.
  • Pokračujte vo varení, kým ružičkový kel nezmäkne, asi 6 až 7 minút.
  • Vmiešajte opečené pekanové orechy a brusnice a zložte zo sporáka.
  • Pridajte varenú divokú ryžu do panvice a premiešajte.
  • Preneste pilaf na servírovacie taniere a podľa potreby ozdobte ďalšími brusnicami, pekanovými orechmi a/alebo čerstvým tymiánom.
Divoká ryža s ružičkovým kelom, jablkom, opečenými pekanovými orechmi a sušenými brusnicami vo veľkej mise.
www.dishingouthealth.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.