Pirohy s mäsom

Pirohy s mäsom

Nekysnuté knedle s mäsom sú skvelým kandidátom na výbornú rodinnú večeru alebo napríklad ľahký obed. Dobré je, keď sa použije mäso z vývaru. Ako ho získať zistíte, keď si prejdete recepty na hovädzie vývar .

Ingrediencie:

Cesto na knedle:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml horúcej vody
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • 1/2 lyžičky soli

Plnka do pirohov:

  • 800 g vareného hovädzieho mäsa z vývaru
  • 2 veľké cibule (cca 300–350 g)
  • 50 ml slnečnicového oleja
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup:

Plnka:

  • Začneme tým, že si pomelieme mäso z vývaru v kuchynskom robote.
  • Cibuľu olúpeme, nakrájame na kocky a dáme do panvice s predhriatym olejom.
  • Restujeme zhruba 10 minút, aby zosklovatela a získala ľahko zlatistý nádych (nesmie zhnednúť, inak bude horká).
  • Preložíme do misy, pridáme pomleté mäso, soľ, korenie a dôkladne premiešame.

Cesto na knedle:

  • Múku preosejeme do širokej misy a pridáme soľ s rastlinným olejom.
  • Prilejeme horúcu vodu, lyžicou zľahka premiešame a potom začneme hniesť.
  • Správne by malo byť cesto mäkké, elastické a vzhľadovo ako plastické.
  • Hotové cesto vytvarujeme do gule, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút odležať na chladnejšie miesto, ale nie do chladničky.

Príprava pirohov:

  • Potom cesto vyberieme z fólie a rozdelíme na 3 rovnako veľké časti. Dva kusy dáme na stranu a zakryjeme čistou utierkou, aby nám cesto neosychalo.
  • Prvý diel vyvaľkáme na tenký plát cca 0,3 cm a vykrájame kolieska s priemerom asi 6,5 – 7 cm.
  • Na každé koliesko dáme do jeho stredu kúsok plnky. Ideálne je vždy trochu nabrať, trochu stlačiť, aby sa utvorila guľa alebo valček a až potom položiť na koliesko.
  • Koliesko preložíme napoly a prsty utvoríme v spoji volán, aby plnka zostala vo vnútri. Komu sa nechce tvarovať volánik prstami, môže použiť vidličku a natlačiť celý okraj spojených polovičiek kolieska týmto spôsobom. Takto spracujeme každý diel cesta rovnako.
  • Do hrnca dáme vodu, privedieme do varu a osolíme. Vhodíme hotové pirohy a varíme tak dlho, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Akonáhle vyplávajú, necháme ich ešte tak 3–4 minúty a hneď vyberieme.
  • Varíme vždy každú várku z jednotlivého dielu cesta samostatne, aby mala každá knedľa dostatok miesta v hrnci.
  • Ochutíme podľa chuti, najlepšie zosklovatenou cibuľkou na masti s pažítkou, prípadne namiesto masti použijeme olej.
Domáce nekysnuté knedle plnené mletým mäsom.
Zdroj: https://aniagotuje.pl

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.