Jahodová bublanina z piškótového cesta je veľmi obľúbená – je nadýchaná, svieža a doslova sa rozplýva na jazyku.
Ingrediencie
- 130 g polohrubej múky
- 150 g krupicového cukru
- 4 vajcia
- 400 g jahôd
- štipka soli
Postup
- Oddeľte žĺtky od bielkov
- K bielkom pridajte soľ a vyšľahajte do tuhého snehu
- Do neho postupne zašľahajte cukor, žĺtky a múku
- Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou
- Cesto rozotrite na plech a položte naň kúsky jahôd
- Pečte v vyhriatej rúre na 150° 25 – 35 minút
Presné váženie sa hodí najmä pri príprave pečených receptov. Docielite tak tie najlepšie výsledky. Poradíme vám, ako si vybrať kuchynskú váhu do vašej kuchyne.