Piškótová ríbezľová bublanina

Piškótová ríbezľová bublanina

Vyskúšajte aj tento recept na piškótovú buchtu s ríbezľami. Pokiaľ nechcete tak suché cesto, zvláčnite ho napríklad mliekom.

Ingrediencie

  • 120g polohrubej múky
  • 140g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • Ríbezle

Postup

  • Najprv oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov potom vyšľahajte tuhý sneh.
  • Do snehu postupne vmiešajte cukor, potom žĺtky a nakoniec preosiatu múku.
  • Vzniknuté cesto nalejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
  • Na cesto položte očistené a odkvapkané ríbezle.
  • Buchtu pečte pri 180 ° C po dobu 20-30 minút dozlatista.
  • Hotovú buchtu nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte posypanú cukrom.
Buchta s piškótovým cestom a čerstvými ríbezľami.
Zdroj: gruensteinkitchen.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.