Tieto rezy sú úžasne vláčne a krémové a vaši hostia a rodina ho budú milovať. Kombinácii piškóty, jabĺk, pudingu, šľahačky a čokolády jednoducho nejde odolať!
Čo budete potrebovať
- 3 vajcia
- 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
- 1/2 šálky slnečnicového, kukuričného alebo repkového oleja
- 1 a 3/4 šálky mlieka
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na jablkovú náplň:
- 1 kg jabĺk zbavených jadrovníkov a olúpaných
- 4 šálky vody
- 1 a 1/2 šálky – 2 1/2 šálky kryštálového cukru
- 2 vanilkové pudingy
Na polevu:
- 1 a 3/4 šálky smotany na šľahanie
- 1 lyžica kryštálového cukru
- čokoládové posypky alebo strúhaná čokoláda
Postup
- Najprv si pripravte piškótu.
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
- V inej mise zmiešajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, mlieko, múku a prášok do pečiva.
- Miešajte, kým sa všetko nezapracuje.
- Lyžicou alebo stierkou opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.
- Nalejte zmes na veľký (25 x 25 cm) plech, ktorý si predtým vymažte tukom a vysypte múkou.
- Pečte v predhriatej rúre na 170 stupňov Celzia asi 20 – 30 minút alebo kým drevená špajľa zapichnutá doprostred buchty nevyjde čistá.
- Nechajte vychladnúť.
- Každé jablko nakrájajte na 8 plátkov.
- Do veľkého hrnca dajte jablká, vodu a cukor. Varte, kým jablká nezmäknú.
- Jablká vyberte z tekutiny a položte na upečené cesto.
- Tekutinu použite namiesto mlieka na prípravu pudingu podľa návodu výrobcu.
- Nalejte puding na jablká.
- Smotanu šľahajte s cukrom, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
- Natrite na puding.
- Posypte strúhanou čokoládou alebo čokoládovou posypkou.
- Pred podávaním nechajte v chladničke vychladnúť aspoň 2 hodiny.