Piškótové rezy s jablkami, pudingom a šľahačkou

Piškótové rezy s jablkami, pudingom a šľahačkou

Tieto rezy sú úžasne vláčne a krémové a vaši hostia a rodina ho budú milovať. Kombinácii piškóty, jabĺk, pudingu, šľahačky a čokolády jednoducho nejde odolať!

Čo budete potrebovať

  • 3 vajcia
  • 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1/2 šálky slnečnicového, kukuričného alebo repkového oleja
  • 1 a 3/4 šálky mlieka
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na jablkovú náplň:

  • 1 kg jabĺk zbavených jadrovníkov a olúpaných
  • 4 šálky vody
  • 1 a 1/2 šálky – 2 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 2 vanilkové pudingy

Na polevu:

  • 1 a 3/4 šálky smotany na šľahanie
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • čokoládové posypky alebo strúhaná čokoláda

Postup

  • Najprv si pripravte piškótu.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
  • V inej mise zmiešajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, mlieko, múku a prášok do pečiva.
  • Miešajte, kým sa všetko nezapracuje.
  • Lyžicou alebo stierkou opatrne vmiešajte vyšľahaný sneh z bielkov.
  • Nalejte zmes na veľký (25 x 25 cm) plech, ktorý si predtým vymažte tukom a vysypte múkou.
  • Pečte v predhriatej rúre na 170 stupňov Celzia asi 20 – 30 minút alebo kým drevená špajľa zapichnutá doprostred buchty nevyjde čistá.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Každé jablko nakrájajte na 8 plátkov.
  • Do veľkého hrnca dajte jablká, vodu a cukor. Varte, kým jablká nezmäknú.
  • Jablká vyberte z tekutiny a položte na upečené cesto.
  • Tekutinu použite namiesto mlieka na prípravu pudingu podľa návodu výrobcu.
  • Nalejte puding na jablká.
  • Smotanu šľahajte s cukrom, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Natrite na puding.
  • Posypte strúhanou čokoládou alebo čokoládovou posypkou.
  • Pred podávaním nechajte v chladničke vychladnúť aspoň 2 hodiny.
Rezy z piškótového cesta, jabĺk a pudingu, ozdobené šľahačkou a strúhanou čokoládou.
www.kitchennostalgia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.