Klasický variant veľkonočného baránka, ktorý môžete po upečení ozdobiť ako svetlou či tmavou polevou, tak popraškom z práškového cukru.
Ingrediencie
- 5 vajec
- 250 g krupicového cukru
- 125 g hladkej múky
- 125 g polohrubej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 120 ml slnečnicového oleja
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
- Vajcia vyklepneme do šľahača a vyšľaháme do nadýchanej peny.
- Potom pridáme cukor a ďalej šľaháme asi tri až štyri minúty.
- Vlejeme olej a ešte chvíľu šľaháme.
- Múky a prášok do pečiva premiešame a po častiach vmiešame do sladkej vaječnej zmesi.
- Premiešanú zmes nalejeme do formy na baránka, ktorú sme predtým veľmi dôkladne vymazali olejom a posypali polohrubú múkou.
- Formu vložíme do rúry a pečieme 15 minút. Znížime teplotu na 180 ° C a dopečieme ešte ďalších 30 minút.
- Vytiahneme formu von z rúry.
- Necháme úplne vychladnúť, potom opatrne vyklopíme.
- Môžeme zdobiť bielkovou polevou.
Patríte medzi milovníkov kávy? Možno by vás mohli osloviť kávovary Sencor z našej recenzie .