Piškótový baránok na Veľkú noc

Piškótový baránok na Veľkú noc

Klasický variant veľkonočného baránka, ktorý môžete po upečení ozdobiť ako svetlou či tmavou polevou, tak popraškom z práškového cukru.

Ingrediencie

  • 5 vajec
  • 250 g krupicového cukru
  • 125 g hladkej múky
  • 125 g polohrubej múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 120 ml slnečnicového oleja

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  2. Vajcia vyklepneme do šľahača a vyšľaháme do nadýchanej peny.
  3. Potom pridáme cukor a ďalej šľaháme asi tri až štyri minúty.
  4. Vlejeme olej a ešte chvíľu šľaháme.
  5. Múky a prášok do pečiva premiešame a po častiach vmiešame do sladkej vaječnej zmesi.
  6. Premiešanú zmes nalejeme do formy na baránka, ktorú sme predtým veľmi dôkladne vymazali olejom a posypali polohrubú múkou.
  7. Formu vložíme do rúry a pečieme 15 minút. Znížime teplotu na 180 ° C a dopečieme ešte ďalších 30 minút.
  8. Vytiahneme formu von z rúry.
  9. Necháme úplne vychladnúť, potom opatrne vyklopíme.
  10. Môžeme zdobiť bielkovou polevou.
Recept na veľkonočného piškótového baránka.
Zdroj: pinterest.com

Patríte medzi milovníkov kávy? Možno by vás mohli osloviť kávovary Sencor z našej recenzie .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.