Piškótový korpus

Piškótový korpus

Jednoduchá svetlá piškótová torta je vyrobená iba z niekoľkých ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne v špajze. Tak len do toho!

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 1 a 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 2 polievkové lyžice horúcej vody
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Okrúhlu tortovú formu vyložte papierom na pečenie, príp. vymažte maslom a jemne vysypte múkou.
  • Vajcia vyklepnite do misy a šľahajte mixérom približne 1 minútu.
  • Následne pridajte 1,5 šálky práškového cukru, stále mixujte.
  • . Zmiešajte dohromady rozpustené maslo a horúcu vodu.
  • Postupne pridávajte aj preosiatu múku a prášok do pečiva. Po niekoľkých minútach sa vám začne tvoriť cesto.
  • Potom pridajte vanilkový extrakt a prestaňte mixovať.
  • Všetko jemne premiešajte špachtľou.
  • Pridajte zmes z vody a masla a opäť jemne premiešajte.
  • Cesto nalejte do formy na tortu, vložte do rúry a pečte približne 30 minút. Korpus kontrolujte pomocou špajle vložením do stredu a následným vybratím. Ak je špajľa čistá, torta je hotová.
  • Potom tortu vyberte z rúry na chladiaci rošt a nechajte vychladnúť na 5 až 10 minút.
  • Po uplynulej dobe vyklepnite korpus z formy.
nadýchané základné piškótové cesto na tortu
zdroj: letthebakingbegin.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.