Pistáciové mille feuille z piškót

Pistáciové mille feuille z piškót

Namiesto klasického lístkového cesta môžete na prípravu tejto lahôdky využiť tiež cukrárske piškóty alebo sušienky Pavesini.

Ingrediencie

  • cca 40 kusov cukrárskych piškót alebo sušienok Pavesini
  • 250 g plnotučného mlieka
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 75 g žĺtkov(cca z 5 vajec)
  • 60 g cukru
  • 25 g pistácií (vylúpaných, nesolených)
  • 20 g hladkej múky

Postup

  • Pistácie nasypte do mixéra a rozmixujte najemno.
  • Mlieko nalejte do malého hrnca a priveďte k varu.
  • Do iného hrnca dajte žĺtky s cukrom a pomocou metličky vyšľahajte. Následne pridajte aj múku.
  • Pomocou metličky vymiešajte dohladka a potom do vaječnej zmesi prilejte teplé mlieko.
  • Všetko metličkou niekoľko sekúnd miešajte a za stáleho miešania priveďte do varu, kým nezískate krém správnej konzistencie.
  • Odstavte z ohňa a vmiešajte pistáciový prášok.
  • Krém prelejte do misy, prikryte potravinovou fóliou a nechajte aspoň 1 hodinu vychladnúť.
  • Po vychladnutí dajte krém do zdobiaceho vrecka.
  • Vyšľahajte šľahačku a vložte ju do ďalšieho zdobiaceho vrecka.
  • Mille feuille sa skladá tak, že sa na servírovaciu tácku naaranžujú piškóty a každá piškóta sa ozdobí chumáčikmi pistáciového krému.
  • Opatrne naaranžujte ďalšie piškóty a ozdobte ich šľahačkou.
  • Rovnakým spôsobom pokračujte aj s ďalšími vrstvami.
Pistáciový múčnik so šľahačkou.
zdroj: ricettedalmondo.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.