Namiesto klasického lístkového cesta môžete na prípravu tejto lahôdky využiť tiež cukrárske piškóty alebo sušienky Pavesini.
Ingrediencie
- cca 40 kusov cukrárskych piškót alebo sušienok Pavesini
- 250 g plnotučného mlieka
- 250 g smotany na šľahanie
- 75 g žĺtkov(cca z 5 vajec)
- 60 g cukru
- 25 g pistácií (vylúpaných, nesolených)
- 20 g hladkej múky
Postup
- Pistácie nasypte do mixéra a rozmixujte najemno.
- Mlieko nalejte do malého hrnca a priveďte k varu.
- Do iného hrnca dajte žĺtky s cukrom a pomocou metličky vyšľahajte. Následne pridajte aj múku.
- Pomocou metličky vymiešajte dohladka a potom do vaječnej zmesi prilejte teplé mlieko.
- Všetko metličkou niekoľko sekúnd miešajte a za stáleho miešania priveďte do varu, kým nezískate krém správnej konzistencie.
- Odstavte z ohňa a vmiešajte pistáciový prášok.
- Krém prelejte do misy, prikryte potravinovou fóliou a nechajte aspoň 1 hodinu vychladnúť.
- Po vychladnutí dajte krém do zdobiaceho vrecka.
- Vyšľahajte šľahačku a vložte ju do ďalšieho zdobiaceho vrecka.
- Mille feuille sa skladá tak, že sa na servírovaciu tácku naaranžujú piškóty a každá piškóta sa ozdobí chumáčikmi pistáciového krému.
- Opatrne naaranžujte ďalšie piškóty a ozdobte ich šľahačkou.
- Rovnakým spôsobom pokračujte aj s ďalšími vrstvami.