Táto nátierka s pistáciami a cuketou je úplná delikatesa! Je jednoduchá, chutná, skvelá s krekermi, chrumkavým chlebom, ale aj mäsom.
Ingrediencie
- 1 veľká hrsť listov petržlenu
- 1 veľký biely šampiňón, nakrájaný na štvrtiny
- ⅓ šálky vylúpaných solených pistácií
- 1 polievková lyžica nahrubo nasekanej červenej cibule
- ¼ šálky olivového oleja
- 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 2-3 strúčiky cesnaku
- ½ šálky vykôstkovaných čiernych olív
- 7,5 cm kus cukety
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Do kuchynského robota pridajte petržlenovú vňať, šampiňón, pistácie, cibuľu, olivový olej, citrónovú šťavu a cesnak.
- Mixujte, kým nie je všetko nasekané na malé kúsky, ale nie úplne do hladka.
- Ručne nakrájajte olivy a cuketu.
- V malej miske zmiešajte olivy a cuketu s rozmixovanými ingredienciami.
- Dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s krekermi, chrumkavým chlebom, syrom a jemným mäsom.
- Užite si to!