Mäso, grilovačka a pivo, to je nerozlučná trojka. Keď navyše pridáte mäso do marinády, je o skvelú párty postarané, pretože mäso bude úplne dokonalé.
Ingrediencie
- 3 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžičku kari korenia
- 1 lyžičku provensálskeho korenia
- 3 polievkové lyžice oleja
- soľ podľa chuti
- 2 – 3 lyžičky plnotučnej horčice
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 fľaša piva
Postup
- Cesnak roztlačíme, pridáme korenie, karí i provensálske korenie, olej a premiešame.
- Osolíme, prilejeme sójovú omáčku s horčicou a zamiešame. Vložíme mäso a dáme cez noc marinovať do chladu.
- Dve hodiny predtým, než budeme grilovať, ešte prilejeme pivo a aj s mäsom premiešame.
To bolo našich 5 marinád. Pýtate sa, čo za mäso dať na gril? Skúste napríklad grilované kuracie , na ktorý nájdete recepty aj na našom webe.