My ako národ pivárov nesmieme zabudnúť na nátierku z piva. Tá sa môže pýšiť svojou špecifickou chuťou, ktorú jej dodáva pivo. Niekto ju bude milovať hneď, niekto jej bude musieť prísť na chuť, ale nakoniec si ju zamiluje každý.
Čo budeme potrebovať
- 500 g výrazného čedaru (nakrájaný na kocky)
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1 lyžička horčica
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ
- Korenie
- 200 ml čierneho piva (môžete použiť aj nealkoholické)
Postup
- Syr v kuchynskom robote nasekáme nadrobno
- Pridáme worcesterskú omáčku, horčicu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie
- Zmes premiešame
- Začneme pomaly pridávať pivo a stále nátierku premiešavame
- Nátierka musí byť hladká a roztierateľná
- Necháme odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút, kým budeme podávať
Ku skvelému výsledku je potrebné mať skvelý hriankovač. Pozrite sa na recenzie najlepších piatich hriankovačov a vyberte si ten pravý.