Skip to content
INGREDIENCIA
- 250 g hladkej múky
- 120 g studeného masla, nakrájaného na kocky
- 120 ml čierneho piva
- štipka soli
- 1 lyžica cukru múčka
- náplň – ktorákoľvek z uvedených náplní
POSTUP
- Deň vopred si pripravíme cesto.
- Zmiešame všetky suroviny a vypracujeme vláčne a trochu lepivé cesto.
- Najlepšie to ide v kuchynskom robote.
- Cesto zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme strúhanku a mleté mandle a chvíľu opekajte, kým sa celá zmes nerozvonia.
- Nechajte vychladnúť.
- Pripravíme ľubovoľnú náplň – viď predchádzajúce recepty.
- Cesto vyvaľkáme na tenký plát a potrieme ho maslom.
- Stred pripraveného cesta posypeme strúhankou, rozložíme naň náplň a zavinieme.
- Vrch potrieme rozšľahaným vajcom.
- Pečieme na plechu s papierom asi 40 – 50 minút na 175 ° C, kým nebude štrúdľa zlatistá na povrchu.