Pivná štrúdľa s jablkami a mandľami

Pivná štrúdľa s jablkami a mandľami

Lahodná chuť tejto štrúdly súvisí aj s nevšedným krokom, ktorý nasleduje po vybratí upečeného štrúdľa z rúry. Objavte jeho tajomstvo!

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 230 g masla alebo Hery
  • 5 jabĺk
  • 30 PL čierneho piva
  • 1 hrsť hrozienok
  • 1 hrsť mandľových plátkov
  • 1 hrsť strúhanky
  • 6 PL vanilkového cukru
  • 2 PL škorice
  • 1 čajová lyžička medu
  • 1 žĺtok
  • 20 g masla na potretie cesta

Postup:

  1. Vo väčšej mise zmiešajte múku s nahrubo nastrúhaným maslom, štipkou soli a polovicou množstva čierneho piva izbovej teploty.
  2. Vypracujte z ingrediencií hladké cesto a následne ho nechajte pol hodiny odpočívať na teplom mieste.
  3. Zmiešajte zvyšné pivo s medom a následne do ich zmesi dajte namočiť hrozienka.
  4. Umyté jablká olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  5. Vložte ich do misky s vodou a trochou citrónovej šťavy, aby v medziobdobí nezhnedla.
  6. Predhrejte si rúru na 180°C a pripravte plech s papierom na pečenie.
  7. Cesto rozdeľte na dve polovice.
  8. Prvú časť rozvaľkajte valčekom naplocho, potrite rozpusteným maslom a posypte strúhankou.
  9. Jablká vyberte z kúpeľa, vyžmýkajte a rozložte na cesto.
  10. Posypte hrozienkami, mandľami, cukrom a škoricou.
  11. Opatrne cesto zrolujte do podoby závinu.
  12. Rovnako postupujte aj s druhou polovicou cesta.
  13. Pivnú štrúdľu následne položte na plech a potrite žĺtkom.
  14. Pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút.
  15. Po vybratí z rúry ešte teplú štrúdľu pretrite zmesou piva a medu, v ktorej ste predtým namáčali hrozienka.
Kúsok štrúdľa z pivného cesta plnený jablkami a mandľami
zdroj: najrecept.sk

Milujete rozmanité záviny vo všetkých rôznych podobách? Upečte si spoločne s nami chutné štrúdly na slano aj na sladko !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.