Česká klasika nesmie chýbať. Vyprážané mäso sme nahradili surovinou plnou bielkovín a skvelej chuti, skúste ho aj vy!
Čo budeme potrebovať
- 200 g šmakúna v provensálskom korení
- 2 lyžice oleja
- 100 g hladkej múky
- Vajcia
- Strúčik cesnaku
- ¼ hrnčeka piva
- Lyžica horčica
- Soľ
- Korenie
Postup
- V pive rozšľaháme vajcia, pridáme prelisovaný cesnak a dochutíme soľou a korením
- Vmiešame múku a zmes zahustíme takým spôsobom, aby sa šmakún dal ľahko obaľovať
- Ak je to potrebné, zmes ľahko nariedime pivom
- Šmakúka nakrájame na plátky a namáčame ho v pripravenom cestíčku
- Na vysokú teplotu si rozpálime panvicu s olejom
- Šmakúna sprudka opečme z oboch strán
Cesnak je možné nahradiť sójovou alebo BBQ omáčkou.
Rezeň zo šmakúna podávajte so zemiakovým pyré, chlebom, zemiakovým šalátom alebo zeleninovým šalátom z cukety , ktorý si môžete pripraviť podľa našich receptov!