5 najlepších receptov na pivný závin na sladko aj na slano! Inšpirujte sa!

Nadýchaný, vláčny a šťavnatý dezert, najčastejšie plnený jablkami.

Štrúdľa patrí medzi najobľúbenejšie múčniky vôbec.

Pripravujte ho stále len z lístkového, ťahaného či lineckého cesta?

Vyskúšajte naše recepty na pivnú štrúdľu.

Budete prekvapení nielen jeho skvelou chuťou, ale aj tým, ako dobre sa s cestom pracuje.

Ktorý variant ochutnáte ako prvý?

Niekoľko trikov na dokonalú pivnú štrúdľu

  • Ak máte príliš šťavnaté jablká, mohlo by sa stať, že vaša štrúdľa bude po upečený akoby mokrý. Aby ste tomu zabránili, môžete jablká pred vložením na cesto mierne vyžmýkať. Pomáha tiež posypanie cesta strúhankou, mletými orechmi, kokosom či ovsenými vločkami.
  • Správna štrúdľa by mala byť takzvane rolovaná, lepšie sa rolujú tenšie cestá. Pokiaľ je vaše cesto príliš silné, môžete namiesto rolovaného závinu zvoliť prekladaný, aby ste si boli istí, že sa cesto dobre prepečie.
  • Pred vložením do rúry sa odporúča do štrúdle urobiť vidličkou či špajľou niekoľko otvorov. Tie zabránia prípadnému prasknutiu počas pečenia či splasknutiu závinu po vytiahnutí z rúry. Otvory totiž bude môcť odchádzať para z jabĺk.
  • Okrem vajíčka môžete na potretie povrchu závinu použiť tiež zmes masla a cukru, ktorá na povrchu vytvorí chrumkavú karamelovú kôrku.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.