Dostali ste chuť na pizzu, ale nemáte doma vôbec žiadne droždie? To nevadí, pretože si ju môžete pripraviť len z toho, čo máte bez toho, aby bolo potrebné riešiť kvasnice. Jednoducho si urobíte cesto na pizzu v alternatívnej verzii.
Ingrediencie:
- 2 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 3/4 hrnčeka + 2 polievkové lyžice
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
Postup:
- V mise zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ.
- Do inej misky dáme vodu, pridáme olej, premiešame a po častiach začneme pridávať do múčnej zmesi.
- Vareškou alebo rukou vypracujeme cesto, ktoré by nemalo byť ani veľmi mäkké, ani príliš lepivé.
- Keby bolo veľmi suché, pridáme ešte trochu vody.
- Ľahko pomúčime pracovnú plochu a preložíme na nej hotové cesto.
- Pomocou valčeka vyvaľkáme na kruh s priemerom 30 cm alebo si cesto rozdelíme na 2 rovnako veľké časti a vyvaľkáme dvojicu menších pizz.
- Prenesieme na plech a ozdobíme podľa chuti. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 – 1 minút dozlatista.
- Vyberieme z rúry, necháme chvíľku odpočívať a potom už len nakrájame.