Pizza Margherita je ďalším zo slávnych receptov. Názov je odvodený od mena kráľovnej Margherity Savojskej, pre ktorú bola, v 18. storočí, pri návšteve Neapola, pripravená.
Ingrediencie
- cesto (kúpené alebo pripravené podľa receptov nižšie v texte)
- 5 veľkých paradajok (ošúpaných)
- 500 g mozzarelly
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- soľ
- oregano
- hrsť bazalky
Postup
- Paradajky rozmixujte a zmiešajte ich s oreganom.
- Následne zmesou potrite 2 pripravené cestá.
- Rozohrejte si rúru na 200 °C a pripravte si plech, vyložený papierom na pečenie.
- Pečte, v predhriatej rúre, asi 7 minút. Následne pizzu vyberte, dochuťte soľou a pridajte mozzarellu nakrájanú na tenké plátky. Môžete ju tiež nastrúhať nahrubo.
- Dajte znovu do rúry a pečte, kým okraje pizze nezezlátnu a syr sa nerozpustí.
- Pokrm na záver dochuťte čerstvou bazalkou.
Máte radi cuketu? Potom si po chutnej pizze môžete dopriať aj sladkú dobrotu, pripravenú podľa niektorého z receptov na múčniky z cukety .