Tentokrát to nie je tvar slimákov, ale mriežok a chutia úplne rovnako skvele. V tomto recepte môžete popustiť uzdu svojej fantázii a chuťovým bunkám. Vyberte si variáciu údenín podľa svojej ľubovôle.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 plátky lístkového cesta (vyvaľkané)
- 6 lyžíc omáčky Marinara
- 90 g strúhaného syra
- 100 g koliesok údeniny (salám, vysočina, feferónky atď.)
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
- Plech vyložíme papierom na pečenie
- Pracovnú plochu posypeme múkou a rozložíme (rozvaľkáme) prvý plát lístkového cesta
- Rozvaľkané cesto rozrežeme pozdĺžne na 3 obdĺžniky
- Tie potom znovu rozrežeme, aby vzniklo 6 približne rovnako veľkých štvorcov
- Listové štvorčeky položíme na plech
- Každý štvorec potrieme 1 polievkovou lyžicou omáčky
- Omáčku roztierame až po okraje
- Hore navŕšime syr a údeninu
- Druhý plát vyložíme na pracovnú plochu
- Rozrežeme ho opäť na 3 obdĺžniky
- Každý obdĺžnik rozrežeme znova pozdĺžne, aby nám vzniklo približne 12 rovnako veľkých prúžkov cesta (spolu 36 prúžkov)
- Na každý štvorec položíme 6 prúžkov, tak aby vytvorili mriežku
- V rúre pečieme 20 minút, kým nie sú pizza slimáky zlatohnedé
- Keď sú upečení, necháme ich na 10 minút odpočinúť, než ich budeme servírovať
Dávajte na ne pozor, slimáky sa bohužiaľ rýchlo spália.