Skvelý recept, ktorý sa hodí ako pohostenie pre neočakávanú návštevu, tak aj ako rýchla desiata pre najmenších členov rodiny a ich kamarátov. Ingrediencie sú kvalitné a ľahké na strávenie.
Čo budeme potrebovať
- 400 g chladeného lístkového cesta
- 250 ml Marinara omáčky
- 250 g strúhanej mozzarelly
- 125 g nastrúhaného parmezánu
- 2 lyžice olivového oleja
- lyžička cesnakového prášku (môže byť aj čerstvý prelisovaný)
- ½ lyžičky sušeného oregana
Postup
- Na pracovnej ploche rozvaľkáme lístkové cesto
- Cesto by malo byť približne 1 centimeter vysoké
- Cesto prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie
- Rozvaľkané cesto potrieme dostatočným množstvom omáčky Marinara (cca 200 ml)
- Potom ho rovnomerne posypte nastrúhaným parmezánom (cca 90 g) a mozzarellou
- Cesto začneme, od dlhšej strany plechu, rolovať
- Keď je cesto zrolované zabalíme ho do plastovej fólie a necháme v chladničke, aspoň 30 minút odpočívať
- Rúru si medzitým predhrejeme na 190 stupňov
- Zatiaľ čo sa rúra rozohrieva, zmiešame si olivový olej s cesnakom a oreganom
- Cesto vyberieme z chladničky a odstránime plastovú fóliu
- Nakrájame ho na približne 2 centimetrové slimáky
- Slimáky potom vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie
- Vrch každého závitku potrieme zmesou olivového oleja
- A posypeme zvyškom strúhaného parmezánu
- Slimáky dáme do rúry a pečieme približne 18 minút, kým nie sú na povrchu zlatisté a syr nebubla
- Slimáky podávame teplé so zvyšnou Marinara omáčkou
Rovnako ako pri pizze nanášajte len tenkú vrstvu omáčky. Vďaka tomu sa lístkové cesto nemôže rozmočiť. Ak chcete uspokojiť aj malých stravníkov aj inými dobrotami vyskúšajte jeden z týchto receptov na pochúťky pre deti z mrkvy .