Faktom je, že tieto prístroje sú už v mnohých domácnostiach, podobne ako umývačka riadu. Ušetrí nám veľa práce nielen pri zarábaní cesta, ale zároveň pri samotnom pečení. Navyše existujú aj modely, v ktorých si pripravíte napríklad aj domácu marmeládu.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky chlebovej múky
- 1 polievkové lyžice rozpusteného čerstvého masla
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička sušeného droždia
- 1 lyžička morskej soli
- 1/2 hrnčeka teplej vody (ohriate na 105 – 100 ° C)
Postup:
- Pridáme všetky suroviny do pekárne v takom poradí, aké je odporúčané výrobcom našej rúry.
- Voda musí mať naozaj tú správnu teplotu, inak by kvások nevykysol, ako má.
- Zapneme pekáreň a nastavíme program na cesto. Priebežne jeho spracovanie v pekárni sledujeme.
- Dôležité je, aby nebolo cesto ani veľmi mokré, ale ani suché, skrátka tak akurát jemné a vláčne.
- Cesto v priebehu cyklu pekne nakysne. Akonáhle proces skončí (jeho dĺžka závisí od typu rúry), vyberieme cesto z pekárne na ľahko pomúčenú plochu a dôkladne prehniteme.
- Vyvaľkáme do guľatej placky o veľkosti 30 cm a dáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo kameň na pizzu. Okraje pizze potrieme olivovým olejom.
- Predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Ozdobíme tak ako máme radi a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme cca 18 – 25 minút, aby bola kôrka chrumkavá a povrch zlatisto hnedý.
- Po vybratí z rúry necháme aspoň 5 minút odpočinúť a potom nakrájame.