Pizzové slimáky s pestom

Pizzové slimáky s pestom

Možno pre niekoho menej známy variant, ale rozhodne nie menej chutí. Skúste tieto tri druhy pizzových závitkov a sami sa rozhodnite, ktorý z nich vám chutí najviac.

Na slimáky

  1. 2 pláty vyvaľkaného lístkového cesta
  2. Vajcia
  3. Štipka hladkej múky

Na náplň

Pesto

  1. 6 vrchovatých lyžíc bazalkového pesta
  2. 220 g strúhanej mozzarelly
  3. 60 g strúhaného parmezánu

Pizza

  1. 2 vrchovaté lyžice omáčky Marinara
  2. 100 g strúhaného čedaru
  3. 2 lyžice papriky (nakrájané najemno)
  4. 12 tenkých plátkov feferónok
  5. 50 g parmezánu
  6. Lyžička oregana

Prosciutto

  1. 4 plátky parmskej šunky
  2. 100 g nastrúhaného čedaru
  3. Lyžička oregana

Čo budeme potrebovať

  1. Rozložíme si lístkové cesto
  2. Jeden plát lístkového cesta necháme v celku
  3. Druhý plát prekrojíme na polovicu
  4. Najväčší plát cesta naplníme ingredienciami na pestovú náplň, a to v tomto poradí: 6 vrchovatých lyžíc pesta, 220 g mozzarelly, 60 g parmezánu
  5. Na prvú polovicu rozkrojeného cesta pridáme ingrediencie na pizzovú náplň v tomto poradí: 2 vrchovaté lyžice omáčky Marinara, 100 g čedaru, 12 plátkov feferónik, 2 lyžice papriky, 50 g parmezánu, oregano
  6. Na druhú polovicu rozkrojeného cesta pridáme ingrediencie na prosciuttovú náplň v tomto poradí: 100 g čedaru, 4 plátky parmskej šunky, oregano
  7. Každý plát cesta opatrne zrolujeme
  8. Rolky potrieme rozšľahaným vajíčkom
  9. Potom ich vložíme na 15 minút do chladničky, aby rolky stuhli
  10. Potom každú rolku nakrájame na približne rovnaké 1,5 centimetrové slimáky
  11. Rozprestrieme ich na plech vyložený papierom na pečenie
  12. Povrch každého slimáka potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov, po dobu 15 minút
  13. Slimáky musia byť zlatistí a chrumkaví
  14. Po upečení necháme pizza slimáky vychladnúť a podávame

Dávajte na ne pozor, slimáky sa bohužiaľ rýchlo spália.

Pestom plnenia slimáky so zeleninou a syrom.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.