Možno pre niekoho menej známy variant, ale rozhodne nie menej chutí. Skúste tieto tri druhy pizzových závitkov a sami sa rozhodnite, ktorý z nich vám chutí najviac.
Na slimáky
- 2 pláty vyvaľkaného lístkového cesta
- Vajcia
- Štipka hladkej múky
Na náplň
Pesto
- 6 vrchovatých lyžíc bazalkového pesta
- 220 g strúhanej mozzarelly
- 60 g strúhaného parmezánu
Pizza
- 2 vrchovaté lyžice omáčky Marinara
- 100 g strúhaného čedaru
- 2 lyžice papriky (nakrájané najemno)
- 12 tenkých plátkov feferónok
- 50 g parmezánu
- Lyžička oregana
Prosciutto
- 4 plátky parmskej šunky
- 100 g nastrúhaného čedaru
- Lyžička oregana
Čo budeme potrebovať
- Rozložíme si lístkové cesto
- Jeden plát lístkového cesta necháme v celku
- Druhý plát prekrojíme na polovicu
- Najväčší plát cesta naplníme ingredienciami na pestovú náplň, a to v tomto poradí: 6 vrchovatých lyžíc pesta, 220 g mozzarelly, 60 g parmezánu
- Na prvú polovicu rozkrojeného cesta pridáme ingrediencie na pizzovú náplň v tomto poradí: 2 vrchovaté lyžice omáčky Marinara, 100 g čedaru, 12 plátkov feferónik, 2 lyžice papriky, 50 g parmezánu, oregano
- Na druhú polovicu rozkrojeného cesta pridáme ingrediencie na prosciuttovú náplň v tomto poradí: 100 g čedaru, 4 plátky parmskej šunky, oregano
- Každý plát cesta opatrne zrolujeme
- Rolky potrieme rozšľahaným vajíčkom
- Potom ich vložíme na 15 minút do chladničky, aby rolky stuhli
- Potom každú rolku nakrájame na približne rovnaké 1,5 centimetrové slimáky
- Rozprestrieme ich na plech vyložený papierom na pečenie
- Povrch každého slimáka potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry na 200 stupňov, po dobu 15 minút
- Slimáky musia byť zlatistí a chrumkaví
- Po upečení necháme pizza slimáky vychladnúť a podávame
Dávajte na ne pozor, slimáky sa bohužiaľ rýchlo spália.