Placky z brokolice a kuracieho mäsa

Placky z brokolice a kuracieho mäsa

Táto kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa a jemnej brokolice, ktorá tvorí placku s chrumkavou zlatou kôrkou, je vážne lahodná. Presvedčte sa sami!

INGREDIENCIA

Na placky:

  • 1 veľká brokolica, nakrájaná na ružičky
  • 500 g kuracích prsných alebo stehenných rezňov, nakrájaných na 0,8 cm kúsky
  • 1/2 šálky (75 g) hladkej múky
  • 1/2 šálky (50 g) parmezánu, strúhaného
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 3/4 lyžičky soli
  • korenie podľa chuti
  • 3-4 lyžice olivového oleja

Na dip:

  • 2/3 šálky (165 g) kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice kečupu
  • šťava z citróna

POSTUP

  1. Predhrejeme si rúru na 100 stupňov Celzia.
  2. Brokolicu uvaríme v pare do mäkka, potom ju nahrubo nasekáme.
  3. Do misy pridáme brokolicu a zvyšné ingrediencie na placky okrem oleja, na ktorom budeme vyprážať, a dobre premiešame.
  4. Pridáme dostatok oleja na panvicu.
  5. Zahrejeme na stredne vysoký plameň.
  6. Nalejeme 1/4 šálky zmesi na panvicu a vytvoríme placku.
  7. Smažíme 2,5 minúty dozlatista, potom otočíme a smažíme ďalšie 2 minúty.
  8. Preložíme do rúry na mriežku a udržujeme teplé.
  9. Ingrediencie na dip premiešame a podávame s placičkami.
Kúsky placiek z brokolice a mäsa naukladané na sebe vedľa misky dipu.
www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.