Táto kombinácia šťavnatého kuracieho mäsa a jemnej brokolice, ktorá tvorí placku s chrumkavou zlatou kôrkou, je vážne lahodná. Presvedčte sa sami!
INGREDIENCIA
Na placky:
- 1 veľká brokolica, nakrájaná na ružičky
- 500 g kuracích prsných alebo stehenných rezňov, nakrájaných na 0,8 cm kúsky
- 1/2 šálky (75 g) hladkej múky
- 1/2 šálky (50 g) parmezánu, strúhaného
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 3/4 lyžičky soli
- korenie podľa chuti
- 3-4 lyžice olivového oleja
Na dip:
- 2/3 šálky (165 g) kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
- 2 lyžice kečupu
- šťava z citróna
POSTUP
- Predhrejeme si rúru na 100 stupňov Celzia.
- Brokolicu uvaríme v pare do mäkka, potom ju nahrubo nasekáme.
- Do misy pridáme brokolicu a zvyšné ingrediencie na placky okrem oleja, na ktorom budeme vyprážať, a dobre premiešame.
- Pridáme dostatok oleja na panvicu.
- Zahrejeme na stredne vysoký plameň.
- Nalejeme 1/4 šálky zmesi na panvicu a vytvoríme placku.
- Smažíme 2,5 minúty dozlatista, potom otočíme a smažíme ďalšie 2 minúty.
- Preložíme do rúry na mriežku a udržujeme teplé.
- Ingrediencie na dip premiešame a podávame s placičkami.