Dokonale šťavnaté a chutné cuketové fašírky s kuracím mäsom a ricottou si úplne zamilujete! Sú jednoduché na prípravu a navyše sú zdravé a lahodné.
Čo budete potrebovať
- 2 stredné cukety (cca 600 g), nastrúhané
- 2 lyžičky soli
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 1/4 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia
- 1/4 šálky jarnej cibuľky alebo pažítky, jemne nakrájané
- 1 veľké vajcia
- 2 strúčiky cesnaku, prelisované
- 230 g ricotty
- olivový olej
Postup
- Vložte cuketu do sitka alebo do misky.
- Nastrúhanú cuketu posypte 1 lyžičkou soli a nechajte 10 minút odstáť, potom z nej rukami vytlačte čo najviac tekutiny.
- Preložte odkvapkanú cuketu do veľkej misy.
- Scedenú šťavu zlikvidujte.
- Pridajte kuracie mäso, 1 lyžičku soli, 1/4 lyžičky korenia, 1/4 šálky jemne nakrájanej jarnej cibuľky, 1 vajce, 2 prelisované strúčiky cesnaku a ricottu.
- Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na strednom plameni a pridajte 3-4 lyžice extra panenského olivového oleja.
- Vložte vrchovatú polievkovú lyžicu zmesi do ruky a vytvorte okrúhlu placku s hrúbkou asi 0,8 cm.
- Vymažte na strednom plameni po dobu 3 minút, potom otočte, prikryte pokrievkou a smažte ďalšie 3-4 minúty alebo kým nebudú placky prepečené.
- Podľa potreby pridajte do panvice viac oleja na ďalšie várky.
- Užite si to!