Placky z morčacieho mäsa a cukety pečené v rúre

Placky z morčacieho mäsa a cukety pečené v rúre

Tieto pečené morčacie fašírky sú šťavnaté, zdravé, chutné a neuveriteľne jednoduché na prípravu. Navyše sú nízkokalorické!

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 stredná cuketa
  • 1 veľké vajcia
  • 1 malá cibuľa
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 plátok bieleho chleba, namočený v studenej vode
  • 3 lyžice čerstvého nasekaného kôpru

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Vyložte plech papierom na pečenie.
  • Cuketu postrúhajte a posypte 1/2 lyžičkou soli.
  • Nechajte 10 minút stáť.
  • Z cukety vytlačte vodu.
  • V mise zmiešajte všetky ingrediencie.
  • Zmes bude mierne lepivá, ale ak sa vám zdá príliš tekutá, môžete pridať 1/4 hrnčeka strúhanky.
  • Navlhčite si ruky a vytvorte placky, každá o veľkosti asi 1/3 šálky.
  • Placky dajte na plech.
  • Pečte po dobu 15-20 minút.
  • Podávajte s obľúbenou omáčkou, šalátom alebo ich použite burgera.
Cuketové fašírky s mäsom servírované s klinmi citróna.
www.cookinglsl.com

Máme pre vás tiež 10 luxusných receptov na fašírky z cukety , ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.