Karbonátky z ovsených vločiek si do dipu môžete namáčať alebo si k nim urobiť inú prílohu. Je to čisto na vás. Pokojne si môžete recept upraviť podľa vlastných predstáv. Výhodou je, že je opäť vhodný aj pre vegánov.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky ovsených vločiek
- hrsť sušených paradajok
- 3 veľké mrkvy
- 1 hrsť čerstvého tymiánu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- ¾ lyžičky soli
- 1 a ½ lyžičky prelisovaného cesnaku
- 1 lyžička sušenej cibule
- soľ a korenie podľa chuti
Dip:
- 1 hrnček vody
- 2 – 2 a ½ lyžice tahini (sezamové pasty)
- 2 – 3 lyžice citrónovej šťavy
- ½ lyžičky soli
- korenie podľa chuti
Postup:
- Vločky si v mixéri rozmixujte na konzistenciu podobnú múke.
- Vločky si nasypte do veľkej misy, pridajte k nim rozmixované sušené paradajky, nastrúhané mrkvy, nasekaný tymián, cesnak, cibuľu a citrónovú šťavu.
- Všetko dôkladne zmiešajte a vytvorte cesto.
- Vlhkými rukami vytvorte fašírky a dajte ich smažiť na rozpálený olej.
- Vymažte ich z oboch strán dozlatista.
- Prebytočnú mastnotu odsajte obrúskom.
Príprava sezamového dipu:
- Všetky ingrediencie na dip stačí dôkladne zmiešať, dochutiť a je hotovo.