Placky z ovsených vločiek s mrkvou

Placky z ovsených vločiek s mrkvou

Karbonátky z ovsených vločiek si do dipu môžete namáčať alebo si k nim urobiť inú prílohu. Je to čisto na vás. Pokojne si môžete recept upraviť podľa vlastných predstáv. Výhodou je, že je opäť vhodný aj pre vegánov.

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • hrsť sušených paradajok
  • 3 veľké mrkvy
  • 1 hrsť čerstvého tymiánu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ¾ lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžičky prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • soľ a korenie podľa chuti

Dip:

  • 1 hrnček vody
  • 2 – 2 a ½ lyžice tahini (sezamové pasty)
  • 2 – 3 lyžice citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky soli
  • korenie podľa chuti

Postup:

  • Vločky si v mixéri rozmixujte na konzistenciu podobnú múke.
  • Vločky si nasypte do veľkej misy, pridajte k nim rozmixované sušené paradajky, nastrúhané mrkvy, nasekaný tymián, cesnak, cibuľu a citrónovú šťavu.
  • Všetko dôkladne zmiešajte a vytvorte cesto.
  • Vlhkými rukami vytvorte fašírky a dajte ich smažiť na rozpálený olej.
  • Vymažte ich z oboch strán dozlatista.
  • Prebytočnú mastnotu odsajte obrúskom.

Príprava sezamového dipu:

  • Všetky ingrediencie na dip stačí dôkladne zmiešať, dochutiť a je hotovo.
karbonátok z vločiek
Zdroj: exceedinglyvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.