Skvelá možnosť, ako spracovať úrodu cukiet a tiež, ako zjemniť samotné zemiakové cesto. Čo hovoríte na tieto zemiakové lokše s cuketou?
INGREDIENCIA:
- 250 g zemiakov, olúpaných, osušených a nastrúhaných
- 250 g cukety vydlabané, nastrúhané
- 150 g tvrdého syra, nastrúhaného nahrubo
- 1 vajce
- 4 lyžice hladkej múky
- 2 strúčiky cesnaku, rozotrený
- soľ a korenie
- 1–2 hŕstky sušenej majoránky
- masť alebo olej na vyprážanie
POSTUP:
- Zemiaky a cuketu zmiešame s vajcom, múkou, cesnakom, syrom, soľou, čiernym korením a majoránom.
- Vymiešame cesto.
- Na panvici na strednom plameni zahrejeme tuk.
- Potom na ňu po lyžici až dvoch dávame cesto a tvarujeme z neho placky.
- Opečieme ich z oboch strán dozlatista.