Máte zvyšky zemiakov alebo kaše z predošlého obeda? Máme nápad, ako ich povýšiť. Vyskúšajte tieto zemiakové placky.
INGREDIENCIA:
- 2 hrnčeky uvarených zemiakov a roztlačených na kašu
- 1 hrnček nastrúhaného syra mozzarella
- 2 veľké vajcia
- ¼ lyžičky soli
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- ½ lyžičky vegety
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 hrnček strúhanky
- olej na vyprážanie
POSTUP:
- Vychladnuté zemiaky, jedno vajce, soľ, korenie, vegetu, cesnak a mozzarellu si zmiešame.
- Cesto dáme do chladničky na hodinu schladiť.
- Potom tvoríme placky a obaľujeme vo vajci, a potom v strúhanke (pokiaľ sú zemiaky vodnatejšie, ako prvé odporúčame placky obaliť múke, potom až vo vajci).
- Vyprážame z oboch strán do zlatista.