Ak vám došli nápady, čo urobiť ako výdatný obed či večeru, skúste túto recepciu s bravčovými kotletami, vďaka ktorému budú vaše chuťové poháriky tancovať zumbu.
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica kremžskej horčice
- 2 lyžičky údené papriky
- 4 bravčové kotlety
- 1 červená alebo žltá cibuľa
- 1 balenie baby mrkvy
- 60 g čerstvého nesoleného masla
- 4 – 5 strúčikov cesnaku
- 1 zväzok špargle
- 3/4 hrnčeka mrazeného hrášku
- 4 vetvičky čerstvého kôpru
- 1 hrsť čerstvých petržlenových listov
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si veľký pekáč/plech.
- Zemiaky dôkladne umyjeme, rozpolíme (necháme na nich šupku) a rozložíme na plech.
- Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dáme piecť na 30 minút.
- V malej miske zmiešame horčicu s údenou paprikou a vzniknutou zmesou potrieme kotlety z oboch strán, ktoré sme ešte predtým osolili a okorenili.
- Potom vyberieme pekáč z rúry, pridáme olúpanú a na plátky nakrájanú cibuľu, očistenú mrkvu a ochutené kotlety.
- Dáme späť a pečieme ďalších 15 minút.
- Cesnak očistíme, prelisujeme cez lis na cesnak a zmiešame so zmäknutým maslom. Špargľu na konci odkrojíme.
- Znovu vytiahneme plech z rúry a pridáme špargľu s mrazeným hráškom, rozprestrieme a na všetko rovnomerne rozvrstvíme cesnakové maslo.
- Vrátime do rúry a zapečieme ešte 5 – 10 minút, aby bola zelenina krásne jemná a mäso získalo zlatistý nádych.
- Servírujeme pokvapkané citrónovou šťavou, posypané čerstvým nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou. Kto chce, môže ešte pridať plátok citróna.