Plátky na cesnaku so zeleninou

Plátky na cesnaku so zeleninou

Ak vám došli nápady, čo urobiť ako výdatný obed či večeru, skúste túto recepciu s bravčovými kotletami, vďaka ktorému budú vaše chuťové poháriky tancovať zumbu.

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica kremžskej horčice
  • 2 lyžičky údené papriky
  • 4 bravčové kotlety
  • 1 červená alebo žltá cibuľa
  • 1 balenie baby mrkvy
  • 60 g čerstvého nesoleného masla
  • 4 – 5 strúčikov cesnaku
  • 1 zväzok špargle
  • 3/4 hrnčeka mrazeného hrášku
  • 4 vetvičky čerstvého kôpru
  • 1 hrsť čerstvých petržlenových listov
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si veľký pekáč/plech.
  • Zemiaky dôkladne umyjeme, rozpolíme (necháme na nich šupku) a rozložíme na plech.
  • Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dáme piecť na 30 minút.
  • V malej miske zmiešame horčicu s údenou paprikou a vzniknutou zmesou potrieme kotlety z oboch strán, ktoré sme ešte predtým osolili a okorenili.
  • Potom vyberieme pekáč z rúry, pridáme olúpanú a na plátky nakrájanú cibuľu, očistenú mrkvu a ochutené kotlety.
  • Dáme späť a pečieme ďalších 15 minút.
  • Cesnak očistíme, prelisujeme cez lis na cesnak a zmiešame so zmäknutým maslom. Špargľu na konci odkrojíme.
  • Znovu vytiahneme plech z rúry a pridáme špargľu s mrazeným hráškom, rozprestrieme a na všetko rovnomerne rozvrstvíme cesnakové maslo.
  • Vrátime do rúry a zapečieme ešte 5 – 10 minút, aby bola zelenina krásne jemná a mäso získalo zlatistý nádych.
  • Servírujeme pokvapkané citrónovou šťavou, posypané čerstvým nasekaným kôprom a petržlenovou vňaťou. Kto chce, môže ešte pridať plátok citróna.
Bravčové mäso s horčicou a zeleninou v cesnakovom masle.
Zdroj: https://www.taste.com.au/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.