Ako pri príprave tohto pokrmu využiť pivo? Najprv v ňom namarinujte mäso a následne ho prilejte aj do omáčky, dokonalá chuť tak bude zaručená.
Ingrediencie
- 400 g hovädzích líčok
- 500 ml čierneho piva
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 200 g lesných húb
- 150 g cibule
- 75 g mrkvy
- 35 g zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 šalotky
- 1 PL oleja
- bobkový list
- soľ, korenie
Postup
- Hovädzie líčka nakrájajte na plátky a nechajte ich po dobu 24 hodín marinovať v čiernom pive.
- Nakrájajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler.
- Po vybratí z marinády mäso osoľte a okoreňte.
- Na panvici či v hrnci s rozpáleným olejom plátky hovädzích líčok zľahka opečte a následne odložte bokom.
- Do panvice vložte nakrájanú zeleninu a niekoľko minút ju restujte.
- Prilejte pivo, v ktorom ste predtým marinovali mäso, a tiež hovädzí vývar, korenie a plátky mäsa.
- Vložte ho rúry a pečte približne 4 hodiny pri teplote 150 °C.
- Následne hovädzie mäso z hrnca vyberte a nechajte 10 minút odpočívať.
- V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej, v ktorom orestujte nakrájanú šalotku a huby.
- Na záver preceďte šťavu z hrnca, v ktorom sa piekli líčka.
Podávajte najlepšie s polentou alebo so zemiakovou kašou.