Plátky z hovädzích líčok na hubách a čiernom pive

Plátky z hovädzích líčok na hubách a čiernom pive

Ako pri príprave tohto pokrmu využiť pivo? Najprv v ňom namarinujte mäso a následne ho prilejte aj do omáčky, dokonalá chuť tak bude zaručená.

Ingrediencie

  • 400 g hovädzích líčok
  • 500 ml čierneho piva
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 200 g lesných húb
  • 150 g cibule
  • 75 g mrkvy
  • 35 g zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šalotky
  • 1 PL oleja
  • bobkový list
  • soľ, korenie

Postup

  1. Hovädzie líčka nakrájajte na plátky a nechajte ich po dobu 24 hodín marinovať v čiernom pive.
  2. Nakrájajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler.
  3. Po vybratí z marinády mäso osoľte a okoreňte.
  4. Na panvici či v hrnci s rozpáleným olejom plátky hovädzích líčok zľahka opečte a následne odložte bokom.
  5. Do panvice vložte nakrájanú zeleninu a niekoľko minút ju restujte.
  6. Prilejte pivo, v ktorom ste predtým marinovali mäso, a tiež hovädzí vývar, korenie a plátky mäsa.
  7. Vložte ho rúry a pečte približne 4 hodiny pri teplote 150 °C.
  8. Následne hovädzie mäso z hrnca vyberte a nechajte 10 minút odpočívať.
  9. V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej, v ktorom orestujte nakrájanú šalotku a huby.
  10. Na záver preceďte šťavu z hrnca, v ktorom sa piekli líčka.

Podávajte najlepšie s polentou alebo so zemiakovou kašou.

Hovädzí plátok s hubami marinovaný v čiernom pive
zdroj: krumpli.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.