Plátky z morky v hubovej omáčke

Plátky z morky v hubovej omáčke

Ak chcete docieliť výraznejšiu chuť pokrmu, použite lesné huby, ak dávate prednosť jemnejšej chuti, použite šampiňóny. V oboch prípadoch si tento pokrm zamilujete!

Ingrediencie:

  • 4 morčacie plátky
  • 200 g húb
  • 1 šálka šľahačky
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • rozmarín
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Umyté a zľahka naklepané morčacie plátky posypte sušeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
  2. Na panvici s olivovým olejom plátky z oboch strán zľahka orestujte.
  3. Následne plátky vyberte a do rovnakej panvice vložte maslo, na ktorom 1-2 minúty povarte na plátky nakrájanej huby.
  4. Následne pridajte prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a rozmarín a restujte ďalšie 2 minúty.
  5. Do panvice vlejte šľahačku a za stáleho miešania ju priveďte do varu a varte až do okamihu, keď sa vytvorí hustá omáčka.
  6. Pridajte nastrúhaný parmezán a za stáleho miešania ho nechajte rozpustiť do omáčky.
  7. Vráťte do panvice morčacie plátky a ešte niekoľko minút povarte.

Tento pokrm chutí znamenite predovšetkým s ryžou či so zemiakovou kašou.

Morčacie na hubách v smotanovej omáčke
zdroj: ohsnapletseat.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.