Ak chcete docieliť výraznejšiu chuť pokrmu, použite lesné huby, ak dávate prednosť jemnejšej chuti, použite šampiňóny. V oboch prípadoch si tento pokrm zamilujete!
Ingrediencie:
- 4 morčacie plátky
- 200 g húb
- 1 šálka šľahačky
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- 1 PL olivového oleja
- 2 PL masla
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- rozmarín
- soľ, korenie
Postup:
- Umyté a zľahka naklepané morčacie plátky posypte sušeným cesnakom, soľou a čiernym korením.
- Na panvici s olivovým olejom plátky z oboch strán zľahka orestujte.
- Následne plátky vyberte a do rovnakej panvice vložte maslo, na ktorom 1-2 minúty povarte na plátky nakrájanej huby.
- Následne pridajte prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a rozmarín a restujte ďalšie 2 minúty.
- Do panvice vlejte šľahačku a za stáleho miešania ju priveďte do varu a varte až do okamihu, keď sa vytvorí hustá omáčka.
- Pridajte nastrúhaný parmezán a za stáleho miešania ho nechajte rozpustiť do omáčky.
- Vráťte do panvice morčacie plátky a ešte niekoľko minút povarte.
Tento pokrm chutí znamenite predovšetkým s ryžou či so zemiakovou kašou.