Plnená bábika zabalená v slanine

Plnená bábika zabalená v slanine

Bravčová bábika obalená v slanine a plnená zmesou jabĺk, cibule a byliniek vás úplne ohromí! Skvele sa hodí na akýkoľvek večierok a navyše je jednoduchá na prípravu. Tak si ju s nami poďte upiecť!

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredné jablko, olúpané a nakrájané na malé kocky
  • 1/4 strednej žltej cibule, jemne nakrájané
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 až 2 hrubé plátky chleba (dosť na 1/2 šálky strúhanky)
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1/8 lyžičky soli, plus viac podľa chuti
  • 1/8 lyžičky korenia a viac podľa chuti
  • 1 bravčová bábika, s hmotnosťou cca 500 – 600 g
  • 8 až 10 prúžkov slaniny, nakrájaných na polovice

Postup

  • Predhrejte rúru na 230 stupňov Celzia.
  • Pripravte si plech na pečenie s okrajom.
  • V panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
  • Pridajte nakrájané jablko, cibuľu, rozmarín a tymián a varte 7 až 9 minút, alebo kým všetko nezmäkne.
  • Medzitým mixujte plátky chleba v kuchynskom robote, kým nevytvoríte hrubú strúhanku.
  • Mali by ste mať asi 1/2 šálky strúhanky.
  • Panvicu s cibuľou a jablkami stiahnite z ohňa a vmiešajte strúhanku, horčicu, soľ a korenie.
  • Nechajte krátko vychladnúť.
  • Vyrežte hlbokú pozdĺžnu štrbinu v strede bábiky a zastavte sa asi 1 cm od spodnej časti bábiky.
  • Otvorte ju ako knihu.
  • Zakryte kúskom potravinárskej fólie a paličkou alebo valčekom na mäso jemne klopte, kým nebude mať rovnomernú hrúbku.
  • Jablčnú plnku rozprestrite v rade pozdĺž stredu mäsa.
  • Okraje mäsa spojte, aby sa vrátilo do pôvodného tvaru.
  • Zaistite špáradlá.
  • Plátky slaniny položte na doštičku a mierne ich prekryte.
  • Navrch položte bábiku špáradlami hore.
  • Odstráňte špáradlá a plátky slaniny obaľte okolo bravčového mäsa, aby ste vytvorili poleno.
  • Na plech položte bábiku, slaninou švom dole.
  • Pečte 20 až 25 minút, alebo pokiaľ teplomer s okamžitým odpočtom vložený do stredu mäsa nezaznamená 63 až 65 °C a slanina nie je hnedá a chrumkavá.
  • Ak je mäso hotové skôr, ako slanina zhnedne, umiestnite bábiku na 3 až 5 minút do rúry pod gril, aby sa slanina osmahla.
  • Bezpečná teplota bravčového mäsa: Aká je teplota vareného bravčového mäsa?
  • Pred nakrájaním na plátky nechajte bábiku 10 minút odpočinúť.
  • Ak chcete, podávajte so šťavou z panvice.
Bábika obalená v slanine a plnená zmesou jabĺk, cibule a byliniek na tanieri.
www.simplyrecipes.com

Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty na bravčovú bábiku . Vyskúšajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.