Plnená bravčová bábika

Plnená bravčová bábika

Vedľa kuracieho a morčacieho mäsa, nesmieme zabudnúť ani na to bravčové. Cordon bleu z neho pripravíte rovnakým spôsobom ako s inými druhmi mäsa a zistíte, že vám chutí rovnako ako tie ostatné len má odlišnú chuť.

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej bábiky vcelku
  • 2 lyžičky soli + na prípadné dochutenie
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/8 lyžičky mletého oregana
  • Šťavu z 1 limetky
  • 4 plátky medovej šunky
  • 2 prúžky syra (každý cca 15 – 20 cm dlhý s priemerom 2 – 3 cm)
  • 2 menšie olúpané mrkvy
  • 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1 rozšľahané veľké vajcia
  • 1/2 hrnčeka japonskej strúhanky alebo panko
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • 1/4 hrnčeka majonézy
  • 1/4 hrnčeka smotany na šľahanie (čím viac percent, tým lepšie)
  • 1/4 lyžičky tekutého korenia
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku

Postup:

  • Bravčovú bábiku pozdĺžne narežeme v jej strede, a ešte urobíme zárezy na oboch stranách tak, aby sa mäso roztiahlo čo najviac do šírky.
  • Zakryjeme potravinovou fóliou a paličkou na mäso naklepeme na požadovanú hrúbku, čo je cca 4 – 5 cm. Potom bábiku rozdelíme na 2 rovnako veľké diely.
  • Bravčové mäso ochutíme soľou, korením a oreganom. Pokvapkáme šťavou z limetky a jemne vmasírujeme. Odložíme na 30 minút do chladničky.
  • Medzitým si pripravíme omáčku a to tak, že dáme do misy majonézu, smotanu, tekuté korenie aj cesnak a dôkladne premiešame.
  • Hotovú omáčku dáme vychladiť, až kým ju nebudeme potrebovať na servírovanie.
  • Mäso vyberieme z chladničky, položíme na doštičku a položíme naň šunku, syr a mrkvu. Pevne zrolujeme a zaistíme pomocou špáradiel. To isté urobíme aj s druhou časťou.
  • Pripravíme si múku, vajcia a strúhanku na obaľovanie, každé do samostatnej misky.
  • Múku a vajcia ochutíme štipkou soli. Bravčové rolky obalíme v múke, potom namočíme vo vajci, a nakoniec obalíme v strúhanke.
  • Na panvici rozohrejeme olej pri strednej teplote. Akonáhle je olej rozpálený, vložíme obe rolky a opekáme zo všetkých strán, kým nie sú zlatisto hnedé a chrumkavé. Na každú stranu cca 5 – 7 minút.
  • Bravčovú rolku dáme odkvapkať na papierové utierky. Necháme 5 minút oddýchnuť. Odstránime špáradlá a potom nakrájame na kolieska. Ihneď podávame s omáčkou.
Recept na bravčové cordon blue z bravčovej bábiky.
Zdroj: https://www.yummy.ph/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.